Ακρως επιτυχημενο το 9ο Διεθνες Φεστιβαλ Κιθαρας στην Κομοτηνη

Έριξε αυλαία με συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στην Κομοτηνή, το οποίο κορυφώθηκε το Σάββατο 22 Απριλίου με τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Από την Τετάρτη μέχρι και το Σάββατο έγιναν μια σειρά από σεμινάρια, εκδηλώσεις, ρεσιτάλ και συναυλίες, που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των φίλων της κιθάρας αλλά και γενικότερα της μουσικής.

Μάλιστα την προτελευταία ημέρα, Παρασκευή 21 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής, μετά το Ρεσιτάλ Φλάουτο-Κιθάρα των Νίκου Ζήση και του Τριαντάφυλλου Μπαταργία, Κιθαριστικές ορχήστρες σχολείων και ωδείων από την Αλεξανδρούπολη, τη Δράμα, την Κομοτηνή και την Ξάνθη πραγματοποίησαν Συναυλία δείχνοντας τις ικανότητές τους.

Εντυπωσιακή συναυλία με πικρή απόγευση

Όπως αναφέρθηκε, το Φεστιβάλ έκλεισε με την συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, που περιλάμβανε την Συμφωνία αρ.40 σε σολ ελάσσονα, KV 550 του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791) και την Συμφωνία αρ.5 σε ντο ελάσσονα, έργο 67 του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827).

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ο σημαντικότερος και ιστορικότερος φορέας συμφωνικής μουσικής στη Βόρεια Ελλάδα και ένας από τους μείζονες πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας, εντυπωσίασε το κοινό, που απόλαυσε την συναυλία. Παρόλα αυτά δεν έλειψαν τα παράπονα, όχι για την μουσική, αλλά για τον απότομο τρόπο με τον οποίο τελείωσε η συναυλία, και την βιαστική απονομή αναμνηστικών, το οποίο για πολλούς, άφησε μια πικρή επίγευση σε μια κατά τα άλλα καταπληκτική βραδιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.