Ακομη μια διακριση για τον Καβαλιωτη σκηνοθετη Δημητρη Χατζημαλλη

Η ταινία Ατσάλινη Ιστορία – «622 Ποσειδών» ΄έλαβε το βραβείο για την καλύτερη ταινία τεκμηρίωσης

Ακόμη ένα βραβείο ήρθε να προστεθεί στο ενεργητικό του Καβαλιώτη σκηνοθέτη Δημήτρη Χατζημαλλή. 

Η ταινία  Ατσάλινη Ιστορία – «622 Ποσειδών» ΄έλαβε το βραβείο για την καλύτερη ταινία τεκμηρίωσης στο Athens Marathon International Film Festival 2022.

Θυμίζουμε ότι η ταινία προέρχεται από την σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ατσάλινη Ιστορία” τεσσάρων επεισοδίων που είναι παραγωγή της, επίσης Καβαλιώτικης, εταιρείας παραγωγής Gullwing που εξειδικεύεται στο ιστορικό ντοκιμαντέρ και συνεργάζεται αδιάλειπτα εδώ και 5 χρόνια με την Cosmote TV – Cosmote History.

Συμπαραγωγός στην σειρά είναι η Cosmote TV και προβλήθηκε στο Cosmote History στο αφιέρωμα του μήνα Νοεμβρίου 2022.

Η σειρά είναι διαθέσιμη για on demand προβολή στο Cosmote TV.

Περιγραφή της ταινίας

Κομιστής της ελπίδας. Μέσο για την επίτευξη των πιο παράτολμων αποστολών. Σύμβολο της ηρωικής συμμετοχής των Ελληνικών δυνάμεων στον Πόλεμο της Κορέας. Το θρυλικό Douglas C-47 (Dakota) «622 Ποσειδών» είναι έτοιμο να ξαναπετάξει στους Ελληνικούς Ουρανούς. Οι ιστορίες που το συνοδεύουν, αν και μοιάζουν φανταστικές, είναι πέρα για πέρα αληθινές.

 Μνήμες και γεγονότα από το ταξίδι με το Dakota… Χειριστές, μέλη του πληρώματος, μηχανικοί, μελετητές. Ένας θρυλικός Έλληνας ιπτάμενος που πέταξε με το 622 στον Πόλεμο της Κορέας. Ένα όνομα που συνδέθηκε στενά με τη σύγχρονη πολεμική ιστορία της χώρας μας, αλλά και με τις διαρκείς δράσεις του για ασφαλέστερες πτήσεις στην πολιτική αεροπορία. 

Trailer της ταινίας

Περιγραφή της σειράς

Εικοστός αιώνας. Δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι έφεραν την καταστροφή και πολλά δεινά στην ανθρωπότητα. Παράλληλα, οδήγησαν στην ταχύτερη ανάπτυξη της τεχνολογίας, καθώς τα πολεμικά οχήματα ξηράς, αέρα και θαλάσσης, εξελίχθηκαν σε πρωταγωνιστές των πολεμικών επιχειρήσεων.

Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά το πέρας των Μεγάλων Πολέμων, ιστορικά οχήματα που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις διατηρούνται σε ιδιωτικές συλλογές και σε πολεμικά μουσεία της χώρας.
Μένουν εκεί, σιωπηροί πρωταγωνιστές μιας φρικτής ιστορίας…  Trailer της σειράς: 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.