Αιτημα για εκ νεου παραχωρηση του Αρχοντικου Σκουτερη απο το Συλλογο Ηπειρωτων

Θετικός ο Δήμαρχος Κομοτηνής – Να δοθεί το όνομα της Βασιλικής Δίντσογλου Σκουτέρη, μεγάλης ευεργέτιδας της πόλης σε οδό ζητά ο Σύλλογος

Την εκ νέου παραχώρηση του Αρχοντικού Σκουτέρη στο Σύλλογο, ζητά ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ροδόπης από το Δήμο Κομοτηνής.

Το αίτημα αυτό έκανε γνωστό ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Τζαμπάζης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση πως η συνεργασία του Συλλόγου με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, που έχει αναλάβει το πολιτιστικό μέρος των ευθυνών της ΔΚΕΠΠΑΚ, θα είναι άριστη όπως και πριν.

Τόνισε δε πως θα αιτηθούν την ανανέωση της παραχώρησης του Αρχοντικού Σκουτέρη προς το Σύλλογο, επισημαίνοντας την ανάγκη να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στο κτίριο, ώστε να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Παράλληλα εξέφρασε το αίτημα να δοθεί το όνομα της Βασιλικής Δίντσογλου Σκουτέρη, ευεργέτιδας της περιοχής που πίστευε στον τόπο και έδωσε την περιουσία της και την ψυχή της, σε δρόμο της πόλης, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στην μνήμη της.

Αυτή ήταν άλλωστε που χάρισε την κατοικία των Σκουτέρηδων στην πόλη, και στεγάζει σήμερα το Μουσείο, καθώς και μεγάλο μέρος της συλλογής που εκτίθεται σε αυτό.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης φάνηκε αρχικά θετικός στην εκ νέου παραχώρηση του κτιρίου, ενώ δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσουν και οι διαδικασίες για την ονοματοδοσία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.