Αισιοδοξη για ενα πολιτιστικο καλοκαιρι η προεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ

Θα «επιστρέψει» το «Καλοκαίρι με θέα τη θάλασσα» - Στάση αναμονής για το Φεστιβάλ Φαναρίου

Νατάσα Λιβεριάδου

«Θα εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες που μας δίνονται»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο υλοποίησης και του Φεστιβάλ Φαναρίου σε διαφορετική όμως μορφή και πάντα τηρουμένων όλων των υγειονομικών συνθηκών και των υφιστάμενων περιορισμών, άφησε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής κ. Νατάσα Λιβεριάδου.

Η κ. Λιβεριάδου αναφέρθηκε στην σειρά των πολιτιστικών εκδηλώσεων που ξεκίνησαν και θα υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, μήνας που άλλωστε όπως τόνισε αποτελεί για την πόλη της Κομοτηνής μήνας εκδηλώσεων συνδεδεμένων με την απελευθέρωση. Στις 13 Μαΐου όπως έκανε γνωστό θα μεταδοθεί ομιλία του Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ κ. Ιωάννη Μπακιρτζή, ενώ ανήμερα της επετείου, στις 14 Μαΐου θα μεταδοθεί μια εκδήλωση παραδοσιακών χορών, με την συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής, της ΙΜΜΚ, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρατινής «Ο Γρατίνος» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδίτη.


Για δεύτερη χρονιά όπως τόνισε η ίδια «δεν καταφέραμε να γιορτάσουμε ως αρμόζει, ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδρανείς». Η αρχή έγινε με τις συναυλίες των Emerald και «Συνήχησις» που έτυχαν αμφότερες θερμής αποδοχής από το κοινό, και εκτός Κομοτηνής, ενώ έως και τις 23 Μαΐου κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνεται η συνέχεια των εκδηλώσεων που κατά βάση αξιοποιούν το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό.

Αυτό άλλωστε αποτελεί και βασική προτεραιότητα όπως εξήγησε τόσο του Δήμου Κομοτηνής όσο και της ΔΚΕΠΠΑΚ ούτως ώστε να προσφέρει μια δυνατότητα έκφρασης όσο και βοήθειας σε οικονομικό επίπεδο σε αυτή την ομάδα των συμπολιτών μας που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμειναν ανενεργοί.

Το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Κομοτηνής

Η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ ανακοίνωσε την διεξαγωγή του Φεστιβάλ «Καλοκαίρι με θέα τη θάλασσα» που υλοποιείται στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Κομοτηνής, τονίζοντας πως και εκεί θα «πρωταγωνιστήσουν» οι ντόπιοι καλλιτέχνες υπογραμμίζοντας πως «όλοι οι δικοί μας άνθρωποι όλα τα δικά μας παιδιά θα περάσουν από τη σκηνή».


«Η πρώτη μας έγνοια είναι αυτή και το να εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες που μας δίνονται ανάλογα και με τις αποφάσεις της πολιτείας γιατί το έχουμε όλοι ανάγκη» τόνισε ευχόμενη «το συντομότερο δυνατό να επιστρέψουμε στην ζωή μας όπως την ξέραμε και να βρούμε τους ρυθμούς μας».

Κλείνοντας ερωτηθείσα σχετικά με το Φεστιβάλ Φαναρίου και το ενδεχόμενο υλοποίησής του η ίδια κράτησε στάση αναμονής τονίζοντας πως ό,τι αποφασίζεται βάση των εγκυκλίων από πλευράς της πολιτείας και εφόσον δοθεί η δυνατότητα ενδεχομένως να διοργανωθεί μια διαφορετική εκδοχή του Φεστιβάλ μικρότερης διάρκειας, ενδεχομένως διήμερο, και τηρουμένων όλων των περιορισμών που θα βρίσκονται σε ισχύ.  Ωστόσο όπως έκανε σαφές η ίδια προς το παρόν υπάρχει μόνο  ως ιδέα και οι συνθήκες θα είναι αυτές που θα κρίνουν το αν η υλοποίησή του και υπό ποιες συνθήκες θα καταστεί εφικτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.