Αγιασμος στον Συλλογο Σαρακατσαναιων

Ευχή του Γ. Νάκου «να μας δοθεί η ευκαιρία να χορέψουμε να ανταμωθούμε και να διασκεδάσουμε όπως παλιά»

Με αγιασμό καλωσόρισε τη νέα πολιτιστική χρονιά ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων το απόγευμα της Κυριακής 16 Οκτωβρίου. Μικρά και μεγάλα μέλη του Συλλόγου έδωσαν το παρών στην Πολιτιστική Στέγη του Συλλόγου, ενώ εκ μέρους του Δήμου Κομοτηνής παραβρέθηκε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου.

Μιλώντας για την έναρξη της νέας χρονιάς ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Νάκος ευχήθηκε «να μας δοθεί η ευκαιρία να χορέψουμε να ανταμωθούμε και να διασκεδάσουμε όπως παλιά» ενώ εξέφρασε την ελπίδα να παραχωρηθεί και φέτος, όπως και πριν την πανδημία, ο χώρος του 13ου Δημοτικού Σχολείου, ώστε να μπορούν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου να κάνουν ομαλά τις πρόβες τους. Πέρα όμως από τα καθιερωμένα χορευτικά του τμήματα, ο κ. Νάκος στάθηκε και στη λειτουργία νέου τμήματος που έρχεται να προστεθεί στις δραστηριότητες του Συλλόγου και δεν είναι άλλο από το τμήμα ζωγραφικής.

Από την πρώτη αυτή συνάθροιση φυσικά και δεν έλειψαν οι λαχταριστές σαρακατσάνικες πίτες, ενώ με το πέρας της τελετής αγιασμού, η βραδιά εξελήχθηκε σε ένα αυτοσχέδιο σαρακατσάνικο γλέντι, με τα μέλη του συλλόγου να ενώνουν τα χέρια και να μετατρέπουν το καλντερίμι της Αγίου Γεωργίου σε τόπο χορού, όπου προπορευόταν όπως πάντα φυσικά το φλάμπουρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.