Αγιασμος στον ΜΟΚ με ξεναγηση στο ανακαινισμενο αρχοντικο Ψαρρα και ομιλια απο τον Εμ. Βαρβουνη

Πλακέτες απένειμε ο ιστορικός σύλλογος της πόλης μας στον Ν. Τσαλικίδη και τον Γ. Γκαράνη

Τον καθιερωμένο αγιασμό του πραγματοποίησε ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής στις κτηριακές εγκαταστάσεις του στην οδό Αγίου Γεωργίου τον απόγευμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου. Την ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Μέλη, χορευτές και φίλοι του συλλόγου είχαν την ευκαιρία μετά το πέρας του Αγιασμού να παρακολουθήσουν την ομιλία του Καθηγητή Λαογραφίας του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας και Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη με τίτλο «Ανάκληση μνήμης ιστορίας και πολιτισμού της πόλης και του τόπου μας». Ενώ στην πορεία ξεναγήθηκαν στο ανακαινισμένο κτήριο του συλλόγου, το αρχοντικό της οικογένειας Ψαρρά.

Το διοικητικό του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής ευχαρίστησε την αντιπεριφέρεια Ροδόπης και τον Δήμο Κομοτηνής που συνέβαλαν χρηματοδοτικά στην ανακαίνιση του κτηρίου απονέμοντας πλακέτες στον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη και τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη.

Την Κυριακή η ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του Συλλόγου

Μιλώντας στον «ΠτΘ» ο Αντιπρόεδρος και Χοροδιδάσκαλος του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής Βασίλης Βασιλείου έκανε κάλεσμα σε όλους να δώσουν το παρών στην ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του που διοργανώνει ο Σύλλογος στο Μέγαρο Μουσικής την προσεχή Κυριακή 1 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 με την συμμετοχή και άλλων συλλόγων του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής, του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής καθώς και ο Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Παραδοσιακών χωρών ΑΚΡΙΤΕΣ Αλεξανδρούπολης ενώ μας ενημέρωσε ότι ο σύλλογος αριθμεί 100 μέλη και από τον Οκτώβριο με την έναρξη των μαθημάτων θα λειτουργήσουν τμήματα παιδικά, εφηβικά καθώς και τμήμα φοιτητών και ενηλίκων όπου όπως ανέφερε φέτος στο σύλλογο προστίθεται και η δημιουργία μιας παιδικής χορωδίας.

Το παρών στον Αγιασμό και την ομιλία έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κλεοπάτρα Στογιαννίδου,  ο επικεφαλής της παράταξης Κομοτηνή Δυνατά Αντώνης Γραβάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Αλέξανδρος Χατζόπουλος, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κική Κωνσταντινίδου και πολλοί υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.