Αφηγηση παραμυθιων «Εμπρος λοιπον ολοι μαζι» του Ευγενιου Τριβιζα

Στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης την Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά θα ταξιδέψουν ο μουσικός Κωστής Βοζίκης και ο ηθοποιός Χρήστος Παπαδόπουλος όσους βρεθούν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου από τις 6.30 και για μία ώρα στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης.
 
Οι δύο αφηγητές συνδυάζοντας παραδοσιακές αφηγηματικές τεχνικές, αυτοσχεδιασμό και σύγχρονα μουσικά μοτίβα, με το γλαφυρό ύφος, την εφευρετικότητα της γλώσσας αλλά και τη σπαρταριστή φαντασία του κοσμαγάπητου συγγραφέα προτείνουν μια νέα διάσταση στον χώρο του σύγχρονου παραμυθιού. Προσκαλούν τα παιδιά σε ένα συναρπαστικό ταξίδι που διασκεδάζει, προβληματίζει, ευαισθητοποιεί και καλλιεργεί τη φαντασία τους.
 
H αφήγηση είναι ζωηρή και παιχνιδιάρικη. Η επικοινωνία με το κοινό συνεχής. Τα παιδιά καλούνται να επέμβουν στη ροή της ιστορίας, να συμμετάσχουν στις αγωνίες των ηρώων και τελικά να πανηγυρίσουν μαζί τους το πάντα αίσιο τέλος του παραμυθιού. Η αποστολή μία. Να γίνουμε όλοι παιδιά, ακόμη και οι μεγάλοι… έστω για 1 ώρα μέσω της αφήγησης των παραμυθιών «Η Κούλα η Κατσικούλα με την κόκκινη κουκούλα» και «Ο Άβυ το κουνάβι και η Φιφίτσα η νυφίτσα» που περιλαμβάνονται στη σειρά παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά «Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μετέχμιο». 

Η Κούλα η Κατσικούλα με την κόκκινη κουκούλα 

Ο ένας πίσω από τον άλλο, η Κούλα η κατσικούλα η καλή νοικοκυρούλα με την κόκκινη κουκούλα, ο Μπούνι – Μπούνι το στρουμπουλό μπαρμπούνι με το μπλε μπαστούνι, ο Ρίκι – Τίκι το σκανταλιάρικο ποντίκι με το βερικοκί σαρίκι, ο Χασμουριγιάμα το νυσταλέο λάμα με την κρεμ καφέ πιτζάμα και ένας μπαφιασμένος μπούφος που του πάει πολύ ο άσπρος του ο σκούφος ξεκινάνε ένα απριλιάτικο πρωί για να ζητήσουν από τον ατρόμητο ιππότη που ζει στο αλαβάστρινο κάστρο να ανοίξει έναν μπουφέ μέσα στον οποίο φοβούνται ότι κρύβεται ένας επικίνδυνος δράκος. Όταν όμως ανοίγουν τον μπουφέ, κάτι απροσδόκητο τους περιμένει! Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί να λύσουμε το μυστήριο! 

Ο Άβυ το κουνάβι και η Φιφίτσα η νυφίτσα 

Αποφασισμένοι να μαδήσουνε μια μαργαρίτα και να μάθουνε επιτέλους ποιον αγαπάει η Φιφίτσα η όμορφη νυφίτσα με την κεντητή ποδίτσα, ο Άβυ το κουνάβι που μετράει τ’ αστέρια κάθε βράδυ, ο Βικέντιος το βόδι που ξεφλουδίζει ένα γινωμένο ρόδι, ο Μπίκι- Μπέκι το γελαστό λελέκι που μασουλάει ένα πεντανόστιμο μπουρέκι, η Μίνα η ερμίνα που φυσάει μια σερπαντίνα, η Φιόνα η χελώνα που φοράει ένα σκουριασμένο σουρωτήρι για κορόνα και ένας κέφαλος που τον τρελαίνει ο πονοκέφαλος ξεκινάνε όλοι μαζί ένα ηλιόλουστο πρωί για το θαυμαστό λιβάδι των ονείρων. Τι θα αποκαλύψει όμως το τελευταίο πέταλο της μαργαρίτας;  

Οι συντελεστές 

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Στη σύλληψη και τη σκηνοθετική επιμέλεια : Αναστάσης Ροϊλός και Κωστής Βοζίκης
Επί σκηνής: Κωστής Βοζίκης και Χρήστος Παπαδόπουλος
Επιμέλεια ρούχων και σκηνικών αντικειμένων : Ελίνα Ευταξία 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.