Αφιερωμα στον Ισπανοφωνο Κινηματογραφο για 12η συνεχομενη χρονια

Σε συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και του Alma Libre από τη Δευτέρα 12 μέχρι την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου

Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής συνδιοργανώνει μαζί με τον Σύλλογο Alma Libre  Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο.  Οι προβολές εντάσσονται στο πρόγραμμα   «Περιοδεύων  Ισπανόφωνος  Κινηματογράφος» του Ινστιτούτου Θερβάντες, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Ισπανίας και της Αργεντινής. Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό σκοπό και το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα δοθεί σε μορφή δωροεπιταγής στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του δήμου Κομοτηνής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα προβληθούν τρεις ταινίες από τις 12 μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου : La lengua de las mariposas

Σκην.Jose Luis Cuerda, Ηθοποιοί: Manuel Lozano, Fernando Ferrán Gòmez

Έτος.1999

Ο Moncho είναι ένας 6/χρονος πιτσιρικάς που ξεκινάει το σχολείο σε μια μικρή πόλη της Ισπανίας του 1936. Η αρχή είναι δύσκολη για το μικρό αγόρι που γίνεται περίγελος της τάξης.ο Don Gregorio όμως, ο δάσκαλος του, καταφέρνει να ενώσει τους μαθητές του και να τους δείξει το μαγικό κόσμο της φύσης γύρω τους.Τα παιδιά παρατηρούν μαγεμένα όλη την ομορφιά που τα περιβάλλει μεχρι που οι καιροί αλλάζουν και αντί για τα θαύματα της φύσης έρχονται αντιμέτωπα με τις θηριωδίες της ανθρώπινης φύσης σε έναν εμφύλιο που ξεκινά….

Διάρκεια:1ω. 37λ.

Η ταινία είναι κατάλληλη για όλους.

  • Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου : Mataharis

Σκην.Iciar Bollain, Πρωτ/στουν: Najwa Nirmi, Tristan Ulloa, Maria Vasquez, Nuria Gonzales, Έτος: 2007

Τρεις σύγχρονες, δυναμικές γυναίκες σε ένα απαιτητικό επάγγελμα.Οι τρεις ιδιωτικές ερευνήτριες είναι συνηθισμένες να αναλαμβάνουν τις πιο πολύπλοκες υποθέσεις παράλληλα με τις απαιτητικές οικογενειακές τους υποχρεώσεις.Αυτή τη φορά οι έρευνές τους σχετίζονται με τα συμφέροντα πολυεθνικών εταιρειών και με προσωπικά ζητήματα και οι έμπειρες ερευνήτριες πρέπει να πάρουν δύσκολες αποφάσεις για να κλείσουν και αυτές τις υποθέσεις και να αντιμετωπίσουν τα προσωπικά τους προβλήματα που απαιτούν την προσοχή τους.

Διάρκεια: 1ω. 40λ.

Η ταινία είναι κατάλληλη για άνω των 15 ετών.

  • Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου  Esta Pareja Feliz

Σκην. Luis Garcia Berlanga, Πρωτ/στουν: Elvira Quintillá, Fernando Fernán Gómez

Έτος:1953

Η Carmen, μια νεαρή μοδίστρα και ο Juan, ηλεκτρολόγος σε κινηματογραφικό στούντιο, είναι Αυτό το Ευτυχισμένο Ζευγάρι.Οι δυο τους προσπαθούν με απόλυτα ορθολογικό τρόπο να ορθοποδήσουν οικονομικά.Η Carmen παίρνει μέρος σε κάθε είδους κλήρωση και διαγωνισμό που βρίσκει και ο Juan στήνει δουλειές για εύκολο πλουτισμό με το γείτονά του.Τη στιγμή που αρχίζουν ν` απογοητεύονται απο όλα αυτά και να ξεσπούν ο ένας στον άλλο γίνεται η ανατροπή.Η Carmen κερδίζει ένα 24/ωρο για να γευτούν ό, τι το καλύτερο προσφέρει η Μαδρίτη και να δείξουν σε όλους ότι είναι Αυτό το Ευτυχισμένο Ζευγάρι.Θα τα καταφέρουν;

Η ταινία κέρδισε το βραβείο Jimeno για καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη

Διάρκεια: 1ω. 23λ.

Η ταινία είναι κατάλληλη για όλους

Γενικές πληροφορίες και οδηγίες για τις προβολές

  • Οι προβολές θα ξεκινούν στις 9:15
  • Η είσοδος στις προβολές είναι ΔΩΡΕΑΝ
  • Το ταμείο για την προμήθεια εισιτηρίων ατελώς θα ανοίγει στις 8 το βράδυ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.