8 σειρες που «εφυγαν» νωρις

8. «ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ»

Η κωμική σειρά με την οποία αντικατέστησε το «Σόι σου» ο Alpha, με πρωταγωνιστές την Εβελίνα Παπούλια και τον Αλέξανδρο Λογοθέτη, παρότι είχε τη σφραγίδα των δημιουργών του προκατόχου του και μία σχετικά ενδιαφέρουσα πλοκή για οικογενειακή κωμωδία –ένα φρέσκο ζευγάρι που έχει ξεπεράσει τα σαράντα αποφασίζει να συγκατοικήσει μετά τον εμπρησμό του σπιτιού του άνδρα, ωστόσο, σύντομα, η κλειστή και ψυχαναγκαστική γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με το σόι και τις πρώην του– είχε μεγάλη έλλειψη στο βασικότερο κομμάτι: Πρωτοτυπία. Ιδέες του «Σογιού» απλά εφαρμόζονταν μέσω αυτών των χαρακτήρων και συχνά το χιούμορ ήταν απόν. Αυτό το κατάλαβαν σύντομα και οι τηλεθεατές, και τα νούμερα έπεσαν αρκετά, αλλά παρόλα αυτά, εάν δεν ήταν ο Covid 19, ίσως, η σειρά να είχε λάβει ένα σύντομο φινάλε –τελικά όμως δεν έγινε ούτε αυτό.

7. «ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ»

Η κωμική σειρά του 1996 διά χειρός Δήμητρας Παπαδοπούλου είχε πρωταγωνιστές την ίδια, τον Θοδωρή Αθερίδη, τη Χρύσα Ρώπα, τον Αντώνη Καφετζόπουλο κ.ά. Μιλάμε για dream team, παρόλα αυτά ολοκληρώθηκε στο 14ο επεισόδιο και σήμερα δεν τη θυμάται σχεδόν κανείς. Η Δήμητρα Παπαδοπούλου δήλωσε πως η ίδια σταμάτησε τη σειρά διότι ένιωσε πως ήταν αποτυχία.

6. «ΚΡΑΤΑΣ ΜΥΣΤΙΚΟ»

Το «Κρατάς Μυστικό» έκανε πρεμιέρα στον Alpha τον Οκτώβριο του 2019. Μία έξυπνη κωμωδία με ένα δυνατό και φρέσκο καστ και παιχνιδιάρικη πλοκή. Οι δρόμοι πολλών άγνωστων ανθρώπων διασταυρώνονται με τους πιο ευφάνταστους τρόπους. Μυστικά και παρεξηγήσεις δίνουν και παίρνουν και όλα δείχνουν πως οδηγούν σε έναν φόνο. Ηθοποιοί όπως η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Ταξιάρχης Χάνος, ο Μελέτης Ηλίας, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Δήμητρα Σιγάλα και πολλοί άλλοι, ερμήνευσαν αριστοτεχνικά τους χαρακτήρες τους και για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό όλα έδειχναν πως η εποχή των ελληνικών πρωτότυπων κωμικών σειρών με εβδομαδιαία προβολή –όχι καθημερινές με 180 επεισόδια τη σεζόν– δεν είχε περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτό όμως κράτησε μόλις λίγους μήνες και δεκαοκτώ επεισόδια, οδηγώντας σε ένα πρόωρο, βεβιασμένο φινάλε. Γιατί; Όχι λόγω οικονομικών προβλημάτων όπως θα δούμε παρακάτω, αλλά επειδή ο κόσμος προτίμησε να δει το “Master Chef”. Ο ίδιος κόσμος που θα βγει και θα παραπονεθεί που δεν γίνονται ποτέ καλές ελληνικές σειρές. Γιατί μία φορά στο τόσο που γίνονται αντί να τις δει πηγαίνει και βλέπει γελοιότητες.

5. «ΚΑΤΩ ΠΑΡΤΑΛΙ»

Η σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία του Λευτέρη Παπαπέτρου με πρωταγωνιστές τη Βίκυ Σταυροπούλου, τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, τον Μίνωα Θεοχάρη, τη Νάντια Κοντογεώργη κ.ά. έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2014 και ήταν από τις τελευταίες ελληνικές σειρές που σημείωναν σαράντα και πενήντα τοις εκατό τηλεθέαση σε σχεδόν κάθε προβολή τους. Τρεις ακραία καλομαθημένοι και προνομιούχοι, αγνώμονες νέοι φτάνουν στο Κάτω Παρτάλι, όπου έρχονται αντιμέτωποι με την ελληνική επαρχία… σχεδόν. Γιατί μεγάλο κομμάτι του έργου ήταν το μυστήριο, οι φόνοι και φυσικά ο σουρεαλισμός, που σε πολλούς δεν «κάθισε» πολύ καλά, αλλά το κλουβί με το καναρίνι στο κεφάλι της Βίκυς Σταυροπούλου παραμένει σήμα κατατεθέν. Η σειρά βρήκε άδοξο τέλος μετά το τέλος του δεύτερου κύκλου λόγω της κατάστασης του Mega και πολλοί άνθρωποι έμειναν απλήρωτοι.

4. «ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Τον Ιανουάριο του 2015 ο Γιώργος Καπουτζίδης επέστρεψε στην τηλεόραση με την «Εθνική Ελλάδος», μία σειρά διαφορετική από αυτό που θα περίμενε κανείς. Ωριμότερη, αιχμηρότερη, δίνοντας περισσότερη έμφαση στο δράμα και στο κοινωνικό κομμάτι, χωρίς όμως να απουσιάζει και η κωμωδία, με πρωταγωνίστριες τη Σμαράγδα Καρύδη, την Κατερίνα Παπουτσάκη, την Κωνσταντίνα Μιχαήλ και τη Μαριέλλα Σαββίδη, η «Εθνική Ελλάδος» είπε την ιστορία τεσσάρων άκρως διαφορετικών γυναικών που καθώς διανύουν μία δύσκολη φάση στις ζωές τους βρίσκουν διέξοδο στον αθλητισμό. Σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καταπιάστηκε με σοβαρά κοινωνικά θέματα και έλαβε το ίδιο άδοξο τέλος με το «Κάτω Παρτάλι» για τους ίδιους λόγους.

3. «ΗΡΩΪΔΕΣ»

Οι «Ηρωίδες» της Αλεξάνδρας Κ* ήταν μία δραμεντί γεμάτη ρεαλισμό που έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2015 και ακολουθούσε τις ζωές τριών γυναικών στα τριάντα χωρίς κλισέ, χωρίς φόβο και χωρίς να υποκύπτει σε “political correct” κατευθύνσεις, με τρεις καταπληκτικές πρωταγωνίστριες –Αλεξάνδρα Κ*, Ζωή Καραβασίλη και Έλενα Μεγγρέλη. Είπε αλήθειες με κωμική και με δραματική χροιά, συνήθως ωμά, αλλά πάνω από όλα ρεαλιστικά, αποτυπώνοντας την πραγματικότητα και μιλώντας για αληθινούς ανθρώπους με πραγματικά προβλήματα. Εννοείται βέβαια πως η ιστορία έμεινε ανολοκλήρωτη και οι εργαζόμενοι απλήρωτοι.

2. «ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ»

Πηγαίνοντας αρκετά χρόνια πιο πίσω, στη σαρωτική επιτυχία των Ρήγα-Αποστόλου, «Δύο Ξένοι», όλοι θυμόμαστε τις ατάκες της Ντένης, τις συγκρούσεις της με τη Φλώρα, τον έρωτα του Κωνσταντίνου και της Μαρίνας, λίγοι όμως θυμούνται ποιο ήταν το φινάλε και αυτό επειδή δεν υπήρχε φινάλε στην ουσία. Η σειρά είχε ανανεωθεί για τρίτη σεζόν, ωστόσο δεν επέστρεψε ποτέ, και η ιστορία έμεινε λίγο-πολύ ανολοκλήρωτη. Έκτοτε έχει γίνει πολλές φορές λόγος για το ποια θα ήταν η εξέλιξη της ιστορίας, με τα πράγματα να παίρνουν μία πιο δραματική τροπή, ενώ επίσης πολλά έχουν ακουστεί για τον λόγο για τον οποίο διεκόπη.

1. «ΤΙ ΨΥΧΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΜΩΡΗ»

Η μαύρη κωμωδία των Ρήγα-Αποστόλου, αποτελούμενη από ένα καστ γεμάτο «τρανούς» ηθοποιούς, με κεντρική τετράδα τις Χρύσα Ρώπα, Ελένη Ράντου, Άβα Γαλανοπούλου και Ελένη Καστάνη, είχε ως θέμα τέσσερις γυναίκες γύρω στα σαράντα που ενώνονται από ένα βασανιστικό παρελθόν –τη σεξουαλική κακοποίηση που είχαν υποστεί όταν ήταν παιδιά στο ορφανοτροφείο όπου μεγάλωσαν–, το οποίο τις κυνηγάει ακόμη, για να βάλουν τέλος στον πόνο, σκοτώνοντας τον άνθρωπο που τις κατέστρεψε. Η σειρά αυτή κατόρθωσε με χιούμορ, αλλά και την πρέπουσα σοβαρότητα, να μιλήσει για ένα τόσο σκληρό και λεπτό θέμα χωρίς εκπτώσεις, με ορμή και ωριμότητα, σε συνδυασμό βέβαια με φρεσκάδα, και σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Δυστυχώς δεν κατάφερε να συνεχίσει μετά το έκτο επεισόδιο, πλην μερικών σκηνών του έβδομου, με τα αίτια να μένουν μυστήριο για αρκετό καιρό και πολλές φήμες να κυκλοφορούν, ωσότου η Χρύσα Ρώπα αποκάλυψε πως πάνω στην πίεση της δουλειάς ο Αλέξανδρος Ρήγας την προσέβαλε μπροστά στους ηθοποιούς, το συνεργείο και τον παραγωγό της σειράς, η ίδια τότε παραιτήθηκε, εκείνος αρνήθηκε να την αντικαταστήσει και εξού και το κόψιμο της σειράς. Κρίμα όμως, γιατί εάν η σειρά αυτή κατάφερε να γράψει ιστορία σε μόλις έξι επεισόδια και κάτι, εάν είχε κάνει τα 30 που προβλέπονταν θα μιλούσαμε για κάτι ακόμα μεγαλύτερο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.