65 ο Φεστιβαλ Φιλιππων: Ο Δημητρης Χαντζοπουλος και παλι «χορηγος αισιοδοξιας» της διοργανωσης

Ο σκιτσογράφος της Καθημερινής «υπογράφει» για μια ακόμη φορά την οπτική ταυτότητα του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού με θέμα τα «6 γαλάζια μολύβια για τη Σμύρνη»

Είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους, επιδραστικότερους και πολυσυζητημένους σύγχρονους Έλληνες σκιτσογράφους-γελοιογράφους, με τις δημιουργίες του καθημερινά να προκαλούν ενίοτε και πολιτικές κόντρες ή και «συζητήσεις» στα διαδικτυακά μέσα.

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος, ένας από τους βασικούς σκιτσογράφους της Εφημερίδας Καθημερινή, είναι και φίλος της Καβάλας δια του Πολιτισμού και, συγκεκριμένα, δια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Φιλίππων Θοδωρή Γκόνη.

Τα τελευταία χρόνια, ο Χαντζόπουλος «υπογράφει» την οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ Φιλίππων, «ντύνοντας» τις ενίοτε θεματικές του με το αναγνωρίσιμο στιλ της ψηφιακής ζωγραφικής του.

Η αρχή έγινε το 2016 με το 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων και το αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη:

kavalapost.gr

Η συνεργασία συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια, δίνοντας ταυτότητα και χρώμα στη διοργάνωση, όπως και πέρυσι, με το αφιέρωμα στον «’Ύμνο εις την Ελευθερίαν» και τον εθνικό ποιητή Διονύσιο Σολωμό:

kavalapost.gr

Φέτος, ο Χαντζόπουλος βάσισε τον σχεδιασμό της οπτικής ταυτότητας του 65ου Φεστιβάλ Φιλίππων στη φιγούρα του Κοσμά Πολίτη, από φράση του οποίου προέρχεται ο φετινός τίτλος της διοργάνωσης «6 γαλάζια μολύβια για τη Σμύρνη»:

kavalapost.gr

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος γεννήθηκε το 1956 στην Πάτρα. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κινούμενα σχέδια στο Emily Carr University of Art + Design στο Βανκούβερ του Καναδά. Εργάζεται ως σκιτσογράφος στην εφημερίδα Η Καθημερινή.

Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Χαντζόπουλος συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Φιλίππων αφιλοκερδώς!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.