«50 Χρονια Αστεριξ-Ο Αστεριξ στην Κομοτηνη»

Περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής - Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Τo 2015, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές». Η μετεξέλιξη της κοινωνίας μας, σε μια κοινωνία με όραμα τη βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Τα μουσεία ως ζωντανοί οργανισμοί πρέπει και μπορούν να έχουν καθοριστικό ρόλο, έχοντας την δυνατότητα να προτείνουν και να προβάλλουν πρότυπα για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα: μια κοινωνία με προοπτικές.
 
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης συμμετέχει στον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τη Μαμούθ Κόμιξ, υποδέχεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής από τις 17 Μαΐου έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2015 την περιοδική έκθεση «50 χρόνια Αστερίξ», που διοργανώθηκε με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του Αστερίξ. Πρόκειται για έκθεση – προάγγελο της μεγάλης επικείμενης έκθεσης της Εφορείας με θέμα τη Ρωμαϊκή Κομοτηνή.
 
Η έκθεση περιλαμβάνει πλάκες σχεδιασμού σε κάδρα, αφιερωμένα στα τεύχη του Αστερίξ, καμβάδες με γενικά στοιχεία για το κόμικ, ειδική κατασκευή με δραστηριότητες για παιδιά και φιγούρες των ηρώων του κόμικ με δίγλωσσα κείμενα στα ελληνικά και τα γαλλικά που έχουν ενσωματωθεί στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής, ώστε να συνδεθούν με σχετικά εκθέματα της ρωμαϊκής εποχής.
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 και ώρα 20:00 στην αίθουσα των περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής.
 
Info:
Ωράριο λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής:
08.00-15.00 Καθημερινά
Η Είσοδος στο Μουσείο την ημέρα Εορτασμού της επετείου της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων – Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 – θα είναι ελεύθερη για όλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.