4ο Πανελληνιο Πολιτιστικο Ανταμωμα Θρακης

Με τη συμμετοχή σωματείων από το εξωτερικό - 6-8 Ιουλίου στην Ξάνθη

Από τις 6 έως τις 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη το 4ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης. Συγκεκριμένα το αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί στο θεατράκι της Κεντρικής Πλατείας της Ξάνθης, με διοργανωτές το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο, με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης  και την χορηγία και αιγίδα του Δήμου Ξάνθης.

Πρόκειται για ένα διήμερο των απανταχού Ελλήνων που θα γεμίσει με παραδοσιακούς ήχους, τραγούδια και χορούς την πόλη με τα χίλια χρώματα, θα την ομορφύνει με τις πλούσιες, πολύχρωμες φορεσιές και θα την  ζωντανέψει περισσότερο με την νεολαία των φιλοξενούμενο συγκροτημάτων.

Καθημερινά από την Παρασκευή ( 6/7) έως και την Κυριακή (8/7) και από ώρα 19:30 θα γεμίζει το θεατράκι της Κεντρικής πλατείας από νεολαία που θα προβάλλει και θα αναδεικνύει την μοναδική πολιτιστική μας κληρονομιά.

Φέτος συμμετέχουν 26 συγκροτήματα από τον Ελλαδικό χώρο , από Πάτρα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρεια, Ήπειρο, Σέρρες, Δράμα και τις γύρω περιοχές.

Ιδιαίτερα τιμητική για τους διοργανωτές είναι η συμμετοχή αντιπροσωπειών σωματείων του εξωτερικού, αλλά και του Ελληνικού Λαογραφικού Συλλόγου Στοκχόλμης Σουηδίας και του Συλλόγου Αιγαίου Μονάχου. Με την συμμετοχή τους συμβάλλουν να καταστεί η Ξάνθη τόπος συνάντησης των Ελλήνων της διασποράς και ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ της νεολαίας μας και αυτής του εξωτερικού. Άλλωστε αυτός είναι και ο κύριος σκοπός αυτού του ανταμώματος.

Να σημειωθεί κλείνοντας ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εκδηλώσεις θα  πραγματοποιούνται την ίδια ώρα καθημερινά στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Κ. Μπένης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.