4η χρονια για την Παραμυθοχωρα του Κοσμιου

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου ξεκινούν τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης με την Ιωάννα Θεοχαρίδου

Για 4η χρονιά ανοίγει τις μαγικές πόρτες της η «Παραμυθοχώρα» για να υποδεχτεί όλα τα παιδιά του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου του Σχολείου και όχι μόνο, και να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών, της μουσικής, του κινηματογράφου, της ζωγραφικής, της γλυπτικής .
 
Το πρώτο ταξίδι ξεκινά το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 6.00 το απόγευμα, στο γνωστό χώρο της Κοινότητας, στον πρώτο όροφο.
 
Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοσμίου σε σχετική ανακοίνωσή του, γνωστοποιώντας το γεγονός «Φέτος θα γνωρίσουμε πολλά καινούρια πράγματα, θα δημιουργήσουμε όμορφα μικροαντικείμενα, θα δούμε κουκλοθέατρο, θα κάνουμε χειροτεχνίες, θα παίξουμε παιχνίδια μίμησης, θα μάθουμε να συμμετέχουμε και να μοιραζόμαστε.
 
Όλα αυτά με το διαβατήριο στο χέρι για να σημειώνουμε κάθε ταξίδι χωριστά. Μέσα στη βαλίτσα σας θα πρέπει να έχετε χρώματα (νερομπογιές, πινέλα, τέμπερες, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές ή κηρομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής,μολύβια) πλαστελίνη ή και πηλό, καλαμάκια, κλωστές από άχρηστα κουβάρια μαλλιού ή σπάγκο, μεταλλικά κουτιά από γάλα, άχρηστα κουμπιά, ξυλάκια για σουβλάκι ή γλωσσοπίεστρα, ψαλίδι, χαρτόνια και ένα κουτί παπουτσιών με το όνομά σας για να τα αποθηκεύετε. 

Οκτώβριος γνωριμία με τη γλυπτική 

Ξεκινάμε το ταξίδι μας μέσα από τον κόσμο της γλυπτικής. Μέσω αυτού του ταξιδιού θα μάθουμε έργα μεγάλων καλλιτεχνών , θα δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα και θα εκφράσουμε τη δημιουργικότητα μας μέσω αυτών. 

Το πρόγραμμα μας για τον Οκτώβριο έχει ως εξής: 

Σάββατο 1 Οκτωβρίου
 
Γνωριμία με τον πηλό (κατασκευές διαφόρων μικροαντικειμένων με πηλό η πλαστελίνη)
 
Σάββατο 8 Οκτώβριου
 
Προβολή έργων μεγάλων καλλιτεχνών και ομαδική εργασία για να κατασκευάσουμε το δικό μας αντίγραφο!
 
Σάββατο 15 Οκτωβρίου
 
Κατασκευή ψηφιδωτού με περισσεύματα από πηλό και παράλληλη ανάγνωση παραμυθιού

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 
 
Προβολή ταινίας
 
Σας περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία και χαρά! Δεκτές οι εθελοντικές παρουσίες γονέων ή κηδεμόνων. Συνοδηγός στο ταξίδι η κ. Ιωάννα Θεοχαρίδου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.