40 χρονια πολιτιστικης κληρονομιας συμπληρωνει ο Πολιτιστικος Συλλογος Ιασμου

Οι γιορτές «Προφήτης Ηλίας 2023» κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων

Την φετινή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου γίνεται «σαράντα»  επέτειος στην οποία είναι αφιερωμένες και οι καθιερωμένες γιορτές «Προφήτης Ηλίας 2023» που ξεκινούν το προσεχές Σάββατο, με «παραδοσιακές» αλλά και καινοτόμες εκδηλώσεις και δράσεις, όπως ο χορός της Φιλίας που ευελπιστεί να «ενώσει» για πρώτη φορά σε έναν κοινό τόπο το σύνολο των Πολιτιστικών Συλλόγων Ξάνθης και Ροδόπης.

Όπως άλλωστε έκανε γνωστό μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ηλίας Μπούκας η πρόσκληση αφορά σε περισσότερους από 100 συλλόγους από τους δύο νομούς και εκτιμάται πως η συμμετοχή αυτών θα ξεπεράσει το 70%, ενώ φέρει ιδιαίτερο συμβολισμό και αφορά στο γεγονός ότι ο Σύλλογος είναι και επιδιώκει να παραμείνει «γέφυρα» πολιτισμού μεταξύ των δύο νομών.

Πέραν της εναρκτήριας αυτής δράσης το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει όλα τα είδη της τέχνης, αναδεικνύοντας και το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό.

Αναλύοντας το πρόγραμμα, ο κ.Μπούκας έσπευσε να δηλώσει την περηφάνεια και την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του Συλλόγου που ξεκίνησε το 1983, όπως τόνισε «από μία παρέα Ιασμιωτών οι οποίοι αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν σύλλογο για να δώσουν ζωή και να δώσουν την ευκαιρία στους κατοίκους του χωριού, να έχουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή τους και να μην αναγκάζονται να κάνουν χιλιόμετρα σε διπλανές πόλεις». Έτσι σιγά σιγά ο Σύλλογος δημιουργήθηκε και μεγάλωσε, φτάνοντας στην φετινή 40ή επέτειό του.

Ως άλλο κάλεσμα προς τους Ροδοπίτες αλλά και το σύνολο των Θρακιωτών, ο κ.Μπούκας έσπευσε να επισημάνει πως «ο σύλλογος με την τεχνογνωσία του από τα προηγούμενα χρόνια  είναι έτοιμος να υποδεχτεί και να υποστηρίξει τέτοιας μεγάλης μορφής εκδηλώσεις. Εμείς ζητάμε από τον κόσμο και τους καλούμε να έρθουν έξι μέρες, όποια μέρα επιλέξουν ή και  όλες, στον Ίασμο, δεν υπάρχει εισιτήριο πουθενά, είναι ελεύθερες, τους καλούμε να έρθουν να γλεντήσουν, να δουν, να απολαύσουν θεατρικές παραστάσεις, χορωδιακές συναντήσεις, γλέντια, πανηγύρια, θεάματα και συναυλία δωρεάν».

Κλείνοντας ο ίδιος επεσήμανε και την πολύτιμη συνεισφορά των χορηγών που στηρίζουν υλικά και οικονομικά τις δράσεις, μεταξύ των οποίων την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και την ΠΕ Ροδόπης καθώς και τον Δήμο Ιάσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.