34ο Φεστιβαλ Πολιτιστικων Αλκυονιδων-Κοινοτητα Νεων Κομοτηνης

Ξεκίνησε τις εκδηλώσεις του και καλεί όλους να τις παρακολουθήσουν

Μετά από δύο και πλέον χρόνια απουσίας και εφόσον η εξομάλυνση των συνθηκών της πανδημίας έδωσε το πράσινο φως, οι «Αλκυονίδες» της Πολιτιστικής Κοινότητας Νέων Κομοτηνής επέστρεψαν!

Το 34ο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Αλκυονίδων ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή 22 Μαΐου, με την αρχή να γίνεται από τη νεοσύστατη περιβαλλοντική ομάδα της Κοινότητας, “ECOTOPIA”!

Ο καιρός όμως είχε άλλα σχέδια και η προγραμματισμένη πεζοπορία στη Νυμφαία δεν πραγματοποιήθηκε. Τα μέλη του τμήματος δεν πτοήθηκαν καιμετέτρεψαν τη δράση σε μία ευχάριστη συνάντηση στο στέκι, σημαίνοντας την έναρξη του φεστιβάλ με διαφορετικό τρόπο.

Η βροχή συνέχισε το έργο της και την Τρίτη, οδηγώντας στην αναβολή της δράσης και του κινηματογραφικού τμήματος, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Παπαδριέλλιο Δημοτική Πινακοθήκη. Η προβολή της ταινίας “The Florida Project” αναβλήθηκε και το νέο ραντεβού θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση δίχως απρόοπτα με τη σφραγίδα του λογοτεχνικού τμήματος και τον καιρό σύμμαχο και συνεργάσιμο.

Η φιλόξενη αυλή του Gecko Cafe Bar γέμισε αναγνώσεις από τα μέλη του τμήματος, που βασικό παρονομαστή είχαν την Αγάπη, τον Άνθρωπο και την Ειρήνη. Ποιήματα και διηγήματα, πεζά και στίχοι τραγουδιών, καθώς και προσωπικές δημιουργίες των μελών συνοδεία μπάσου και κιθάρας, συνέθεσαν ένα όμορφο βράδυ, που συνόψισε την αρμονική λειτουργία του τμήματος καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και τον ενθουσιασμό των μελών αυτού, που κάθε Πέμπτη έδιναν το καθιερωμένο λογοτεχνικό τους ραντεβού στο στέκι της Κοινότητας.

Η μουσική συνοδεία, που για πρώτη φορά είδαμε σε εκδήλωση του λογοτεχνικού τμήματος, χρωμάτιζε τις αναγνώσεις και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην μεγάλη παρέα που βρέθηκε στην εκδήλωση. 

Συνέχεια με μουσική

Σήμερα την σκυτάλη παίρνει το μουσικό τμήμα της Κοινότητας, με μία ποικιλόμορφη και πολυσυμμετοχική συναυλία στον αύλειο χώρο της Παλιάς Νομικής! Τα «Μουσικά Συντάγματα», που αποτελούνται από τα μέλη του τμήματος θα κηρύξουν την έναρξη του live, το οποίο θα συνεχίσει με δύο μπάντες που δημιουργήθηκαν μέσα στην Κοινότητα και απαρτίζονται από παλιότερα μέλη του μουσικού τμήματος. Οι Gelato Lemoni θα δροσίσουν το ακροατήριο και οι Cinammon Bird θα ανεβάσουν κι άλλο τους τόνους για να ακολουθήσει ο MAZOHA στην πρώτη του εμφάνιση στην πόλη της Κομοτηνής!

Το 34ο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Αλκυονίδων θα βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και το Σάββατο28 Μαΐου με εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν προβολή ταινίας, καλλιτεχνική έκθεση και πάρτι.  Οι εκδηλώσεις καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες και όλα τα γούστα και έχουν ελεύθερη είσοδο!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.