2ο Improv Summercamp Σαμοθρακη – Το Παρδαλο Κατσικι

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι κωμικοί Παναγιώτης Κούδας και Στέλιος Ανατολίτης οργανώνουν το Improv Summer Camp στη Σαμοθράκη, το θερινό σχολείο κωμικού θεατρικού αυτοσχεδιασμού που θα πραγματοποιηθεί από 18 μέχρι 25 Ιουλίου.
 
Μια εβδομάδα αφιερωμένη στον αυτοσχεδιασμό και την κωμωδία, που απευθύνεται σε όποιον θέλει να δοκιμάσει να δοκιμάσει το Improv και δεν έχει καμία εμπειρία απολύτως αλλά και αυτοσχεδιαστές ή ηθοποιούς με προηγούμενη εμπειρία στο Improv που θέλουν να εμβαθύνουν σε αυτό το είδος κωμωδίας.
 
Στόχος του θερινού σχολείου είναι να φέρει σε επαφή αυτοσχεδιαστές από όλη την Ελλάδα, να μοιραστεί τεχνικές κι εμπειρίες και να προκαλέσει το ενδιαφέρον νέων ατόμων στην αυτοσχεδιαστική κωμωδία. 

Τι είναι το Improv

Το αυτοσχεδιαστικό θέατρο, αποκαλούμενο και ως improv είναι μια μορφή θεάτρου όπου ότι παρουσιάζεται στην σκηνή δημιουργείται εκείνη την στιγμή με σχεδόν καθόλου ή ελάχιστη προετοιμασία. Στην πιο απλή του μορφή οι διάλογοι, η δράση, η ιστορία και οι χαρακτήρες δημιουργούνται από τους παίκτες καθώς ξετυλίγουν τους αυτοσχεδιασμούς τους. Σε μερικές περιπτώσεις κάποια στοιχεία αποφασίζονται από πριν – και συχνά σε μια διαδραστική μορφή παράστασης προτείνονται από το κοινό – ενώ κάποια άλλα αποφασίζονται στην στιγμή. 

Πρόγραμμα Summercamp

Kατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστά μαθήματα στα δύο τμήματα, αρχαρίων και προχωρημένων. Τα μαθήματα είναι απογευματινά – βραδινά και διαρκούν 5 ώρες. Κάθε τμήμα θα παρακολουθήσει 6 μαθήματα σε 7 μέρες, καθώς η μέρα που θα δώσει παράσταση θα είναι ελεύθερη. (Παρασκευή 24 για τους αρχάριους, και Σάββατο 25 για τους προχωρημένους). Παρακολούθηση μέρους του σεμιναρίου δεν γίνεται δεκτή.
Η ύλη που θα διδαχθεί θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες πριν την έναρξη των σεμιναρίων.

Info:
 
Διδάσκοντες:
Μανιτάκης Βαγγέλης
Βικτωρία Παπαμιχαήλ
Κούδας Παναγιώτης
Στέλιος Ανατολίτης.
 
Πού δηλώνω συμμετοχή;
Τηλεφωνικά στα παρακάτω νούμερα ή ηλεκτρονικά με μέηλ στη διεύθυνση [email protected] με θέμα “Δήλωση Συμμετοχής” ένα σύντομο βιογραφικό και το ονοματεπώνυμό σας.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας
6944 25 62 73 (Στέλιος)
6987 39 13 43 (Παναγιώτης)
 
Περισσότερες πληροφορίες στο event: https://www.facebook.com/events/629294130535003/

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.