26 χρονια συμπληρωνουν φετος οι Γιορτες Παλιας Ξανθης

3 με 10 Σεπτεμβρίου η καρδιά της Θράκης χτυπά στην Ξάνθη - Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

26 χρόνια ζωής συμπληρώνουν φέτος οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης , οι οποίες φέτος
ξεκινούν το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης είναι ο δεύτερος μεγάλος θεσμός στην Ξάνθη μετά τις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές. Διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 1991 και έκτοτε λαμβάνουν χώρα αδιάλειπτα κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Το όνομά τους το έλαβαν για τον λόγο ότι το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων αυτών πραγματοποιείται στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό της Ξάνθης, τη λεγόμενη «Παλιά Πόλη», στα σοκάκια της οποίας στήνονται τα στέκια των πολιτιστικών και καρναβαλικών συλλόγων για να προσφέρουν φαγητό και ποτό.

Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και η Οργανωτική Επιτροπή των γιορτών έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που έχουν να κάνουν με την παράδοση και την ψυχαγωγία, αρχής γενομένης από την συναυλία του Άγγελου και ο Στέλιου Διονυσίου, οι οποίοι θα «ανοίξουν» τις φετινές εκδηλώσεις το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στην κεντρική σκηνή των γιορτών στην πλατεία Μητροπόλεως.

ΠάρτΙ, εικαστικές εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, ποδηλατικός αγώνας, βραδιές ποίησης, εργαστήρια, η 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών – Υποδοχή της Φλόγας της «ΑΓΑΠΗΣ», ξεναγήσεις και εικαστικούς περιπάτους και φυσικά πολύ μουσική συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ανάμεσα στις οποίες και η συναυλία των «δικών μας» Swingin Mice.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.