1ου Πανελληνιο Ανταμωμα Φιλων της Παραδοσης στο Σουφλι 2 και 3 Ιουλιου

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σουφλίου «Ανέμη»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σουφλίου «ΑΝΕΜΗ» ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2015, από νέους κατά βάση ανθρώπους, οι οποίοι παρά τις δυσκολίες που συνεπάγεται η επιλογή τους αυτή, προτίμησαν να μην κατευθυνθούν σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο, αλλά να παραμείνουν στην επαρχιακή, πατρογονική τους εστία, το Σουφλί, και να μην της επιτρέψουν να «σβήσει».
 
Με εφαλτήριο τη σκέψη, ότι η δράση είναι δύναμη και εμφορούμενοι από ένα πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας, το Δ.Σ. και τα 200 περίπου μέλη του Συλλόγου, κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα, να θέσουν σε λειτουργία τμήματα θεάτρου, ρυθμικής γυμναστικής, μοντέρνου και παραδοσιακού χορού.
 
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τη θετική ανταπόκριση της πόλης, σε σχέση με τις παραπάνω δραστηριότητες, προτεραιότητα στα άμεσα σχέδια του Συλλόγου τέθηκε η διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου Ανταμώματος Φίλων της Παράδοσης: Παράδοση- Πολιτισμός στις 2 και 3 Ιουλίου.
 
Έτσι λοιπόν το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουλίου και ώρα 20:00 τα σοκάκια της «μεταξένιας πολιτείας» θα πλημμυρίσουν χρώματα κι αρώματα από την Κρήτη, την Μικρά Ασία, τον Πόντο και διάφορα μέρη της υπόλοιπης Θράκης, μιας και ο προγραμματισμένος σχεδιασμός, είναι να ενωθούν σε έναν κύκλο χορού τα χέρια αυτών των ανθρώπων που έχουν ένα και μόνο κοινό: είναι φίλοι της παράδοσης.
 
Πιο συγκεκριμένα, οι χορευτές του Π.Σ. Σουφλίου «Ανέμη» αλλά και οι φιλοξενούμενοι τους, ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Αμπελακίων, ο Αθλητικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Ακρίτας Δαδιάς, ο Σύλλογος Κρητών Ημαθίας, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σμυρναίων-Μικρασιατών Βαθύλακκου, συνοδεία οργάνων θα χορέψουν στην εξωτερική πλατεία του Μουσείου Μετάξης (Αρχοντικό Κουρτίδη), κατόπιν θα κατευθυνθούν στην κεντρική πλατεία του Σουφλίου (κάτωθεν της Πνύκας) και τελικά θα καταλήξουν στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου (παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο) όπου και θα διεξαχθεί μουσικοχορευτική παράσταση από τους προαναφερθέντες Συλλόγους στις 20:30.
 
Μετά το πέρας της παράστασης θα ακολουθήσει με την λαικοδημοτική ορχήστρα «Ο Γκόστης» συνοδεία των περίφημων σουφλιώτικων λουκάνικων αλλά και σουφλιώτικου τσίπουρου!

Info
Τιμή εισόδου: 3 ευρώ
Τηλέφωνα κρατήσεων:
6948609170 (ΜΑΤΙΝΑ) 6978827689 (ΜΕΝΕΛΑΟΣ)
Επικοινωνία με τον Σύλλογο:
Facebook: Πολιτιστικός Συλλογος Σουφλίου «Ανέμη»
e-mail: [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.