19 Απριλιου ημερα Φιλελληνισμου και Διεθνους Αλληλεγγυης

Το πρόγραμμα του εορτασμού στην Κομοτηνή

Την 19η Απριλίου, ημέρα του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα επέλεξε η ελληνική πολιτεία να καθιερώσει την ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης. Τιμώντας την ημέρα, στις έδρες των περιφερειών ανά την χώρα έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.
 
Στην Κομοτηνή για την ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, την Τρίτη 19 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:
 
Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 19ης Απριλίου 2016.
 
10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.
Μετά την δοξολογία θα εκφωνηθεί, μέσα στον Ιερό Ναό, ο Πανηγυρικός της ημέρας από το Φιλόλογο Υποδιευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής κ. Γεώργιο Χαραλαμπίδη.
 
11:15 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Δ/ντή της Γεν/κής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ.
 
Στεφάνι θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό.
 
Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.
 
Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.