180 παραδοσιακες Αρμενικες στολες «παρελασαν» στην Κομοτηνη (+Gallery)

Σε μια εκδήλωση – ταξίδι 400 χρόνων στην ενδυματολογική ιστορία των Αρμενίων

Εντυπωσίασαν το κοινό της Κομοτηνής οι περίπου 180 αρμενικές παραδοσιακές στολές που παρέλασαν από τη σκηνή του Κεντρικού Αμφιθεάτρου του ΔΠΘ στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής το Σάββατο 24 Μαρτίου.
 
Στην σκηνή πέρασαν μια σειρά από στολές, ανδρικές, γυναικείες και παιδικές, από διαφορετικές περιοχές, και σε διαφορετικά σημεία της ιστορίας των τελευταίων 400 και πλέον χρόνων της αρμενικής παρουσίας σε αυτές.
 
«Την εκδήλωση Παρέλαση Αρμενικών Παραδοσιακών Στολών (1590 – 2018)» πραγματοποίησε η χορευτική ομάδα της Julia Mutlu, και αφορούσε την παράδοση των Αρμενίων στην Αρμενική επικράτεια και την πρώην Οθωμανική αυτοκρατορία μέχρι και σήμερα, σημείωσε η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Ομίλου Αρμενίων Κομοτηνής κ. Τζένη Κασαπιάν.
 
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης είχε την παρέλαση των στολών, μαζί με χορό και θεατρικό δρώμενο επί σκηνής, ενώ το δεύτερο μέρος περιλάμβανε χορό και τραγούδι.
 
«Όποιος ενδιαφέρεται για την παράδοση και τον πλουραλισμό της ενδυμασίας, θα έχει πολλά να δει στην εκδήλωση» σημείωσε η κ. Κασαπιάν, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη παρουσίαση έχει γίνει στην Στουτγάρδη, το Λονδίνο, τη Σόφια, ενώ θα ταξιδέψει στη συνέχεια στη Βηρυτό και το Γιερεβάν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.