13 χρονια Φεστιβαλ Νεολαιας στο Τυχερο Εβρου

Από τις 6 μέχρι τις 9 Αυγούστου

Ήταν το έτος 2002 όταν το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαία Τυχερού Έβρου αποφάσισε να διοργανώσει στην περιοχή το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού. Χρόνο με τον χρόνο το φεστιβάλ κέρδισε την αγάπη των επισκεπτών του καθιστώντας έτσι το Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού ένα από τα κορυφαία καλοκαιρινά φεστιβάλ της Ελλάδας.
Φέτος το Φεστιβάλ μπαίνοντας αισίως στην 13η διοργάνωση του αποφάσισε να κάνει ένα «άνοιγμα» στη διάρκεια των εκδηλώσεων του και πλέον θα είναι τετραήμερο. Έτσι από τις 6 μέχρι τις 9 Αυγούστου οι επισκέπτες του 13ου Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού θα έχουν την ευκαιρία να δουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής δισκογραφίας να περνούν από την κεντρική σκηνή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 13ου Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού περιλαμβάνει:

Πέμπτη 6 Αυγούστου
Active Member
Μωρά στη Φωτιά
Beggars
ΦΙΓΚΥΡΑΝ
E.N.D.

Παρασκευή 7 Αυγούστου
Γιάννης Χαρούλης
Χίλια Χρόνια
Σάββατο 8 Αυγούστου
Μελίνα Ασλανίδου
Μπλε
C: REAL
INK
Κυριακή 9 Αυγούστου
Σωκράτης Μάλαμας
Παύλος Παυλίδης & The B-Movies
Sonicpath

Το Τυχερό Έβρου

Το Τυχερό βρίσκεται στο νομό Έβρου και τέσσερα μόλις χιλιόμετρα δυτικά του ποταμού Έβρου και μισή ώρα από την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Στην λίμνη Τυχερού ανάμεσα, σε δύο μοναδικά στην Ευρώπη οικοσυστήματα, το Δέλτα του Έβρου και το δάσος της Δαδιάς, διεξάγεται κάθε Αύγουστο το Φεστιβάλ Τυχερού.

Το Οικοτουριστικό Κέντρο Τυχερού, αποτελεί αγαπημένο προορισμό πολλών επισκεπτών και φίλων του εναλλακτικού τουρισμού. Πρόκειται για ένα πλήρες συγκρότημα αναψυχής, περιμετρικά της πανέμορφης λίμνης Τυχερού, που περιλαμβάνει:
• Αθλητικές εγκαταστάσεις (Tennis, Basket Ball, Mini Soccer)
• Πισίνα-Κολυμβητήριο
• Αγροτουριστικό ξενώνα Θράσσα
• Ανοιχτό αμφιθέατρο
• Περιηγητικό μονοπάτι
• Outdoor activities service (κανό, καγιάκ, ιστιοφόρο λίμνης, ποδήλατα)
• Ιππικό Όμιλο 

Οδηγίες πρόσβασης στην Αλεξανδρούπολη και στο Τυχερό

Με αεροπλάνο
Υπάρχουν συνήθως 4 πτήσεις ημερησίως από την Αθήνα προς την Αλεξανδρούπολη. Η διάρκεια πτήσης είναι 45 λεπτά.

Με αυτοκίνητο
Η πρόσβαση στο Τυχερό γίνεται μέσω της Εγνατίας οδού. Η απόσταση από την Αθήνα είναι 840χλμ, ενώ από τη Θεσσαλονίκη 340χλμ. Μετά την Αλεξανδρούπολη, βγαίνετε από τον κόμβο «Αρδανίου» (25χλμ από την Αλεξανδρούπολη) και συνεχίζετε με κατεύθυνση προς τo Σουφλί. Στα 15χλμ θα συναντήσετε τον οικισμό «Προβατώνας» όπου στη διασταύρωση των φαναριών θα στρίψετε δεξιά με κατεύθυνση το Τυχερό. Διανύοντας άλλα 2χλμ θα συναντήσετε Οικοτουριστικό Κέντρο  και την λίμνη Τυχερού.

Με τρένο
Η πόλη της Αλεξανδρούπολης είναι προσβάσιμη με τρένο από αρκετές πόλεις όπως η Αθήνα, η Λάρισα, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Ξάνθη. Επίσης συνδέεται σιδηροδρομικώς με ολόκληρο το τμήμα του βόρειου Έβρου(Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Δίκαια).
 
Με υπεραστικά λεωφορεία
Η μετακίνηση από την Αλεξανδρούπολη προς το Φεστιβάλ, μπορεί να γίνει και με λεωφορεία του ΚΤΕΛ νομού Έβρου, που καθημερινά εκτελεί τακτικά δρομολόγια προς το Τυχερό αλλά και ολόκληρο το βόρειο Έβρο. Επίσης καθημερινά είναι και τα δρομολόγια προς Αλεξανδρούπολη από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα κτλ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.