10 ερωτηματα που το “Stranger Things 4: volume 2” πρεπει να απαντησει

tv’s... inspector

Η σαρωτική επιτυχία της τέταρτης σεζόν του “Stranger Things” έχει προκαλέσει κύμα αναβρασμού για την αναμονή της καταιγιστικής συνέχειας και ίσως, όπως λένε πολλοί, να έπρεπε το Netflix να σπάσει τον κανόνα του, να παραδειγματιστεί από τις άλλες υπηρεσίες και τα δίκτυα και να προβάλλει το “Stranger Things” σε εβδομαδιαία βάση. Αυτό θα βοηθούσε και στο να χτιστεί η κατάλληλη σχέση του θεατή με τους χαρακτήρες και τη σειρά, αλλά και στο να γίνει μεγαλύτερος ο «ντόρος» και να συνεχίζεται η συζήτηση γύρω από τη σειρά για πολύ περισσότερο χρόνο από ό,τι αφήνουν τα events των δύο ημερών. Αλλά όχι, η λογική του Netflix είναι να αποδομεί την αλληλεπίδραση θεατή – έργου και όχι να την καλλιεργεί. Όπως και να ’χει όμως, οι φανς ανυπομονούν για τη συνέχεια, με όλα τα καυτά ερωτήματα που περιμένουν να απαντήσει. Ας δούμε μερικά από αυτά.

—ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ UPSIDE DOWN;

Η εύκολη απάντηση προς το παρόν μοιάζει να είναι πως το δημιούργησε η Eleven, εξορίζοντας εκεί τον Vecna, αλλά αυτό δεν στέκει από πολλές απόψεις ως ικανοποιητική απάντηση και σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμη που δεν ξέρουμε.

—ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΡΙ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ;

Η δομή που ακολουθεί τελευταία το “Stranger Things” είναι να σπάει τους χαρακτήρες του σε ομάδες, στέλνοντάς τους σε αποστολές και στο τέλος να ενώνονται, οπότε όλοι μαζί πολεμάνε το κακό μπλα, μπλα, μπλα. Προς το παρόν όμως, ενώ συμβαίνει αυτό και η κάθε ομάδα επιτυγχάνει κάτι, ο Mike, ο Jonathan και η ομάδα που είναι στην Καλιφόρνια τέλος πάντων φαίνεται να μη χρησιμεύει σε τίποτε στην εξέλιξη της ιστορίας. Ποιο είναι το πλάνο ακριβώς; Σίγουρα στο δεύτερο volume θα μάθουμε… Ελπίζω.

—ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΚΟΜΗ Η MAX;

Θεωρητικά η απάντηση είναι ναι, γιατί στο “Stranger Things” όλοι κινδυνεύουν, αλλά πιο συγκεκριμένα η Max ήταν η επόμενη στη «λίστα» του Vecna μέχρι που κατάφερε να του ξεφύγει στην πρώτη τους σύγκρουση. Αυτό την απαλλάσσει, ανακηρύσσοντάς τη την “the one that got away” της υπόθεσης ή ο Vecna θα είναι και πάλι στο κατόπι της πιο δυνατός από πριν αυτήν τη φορά; Λογικά το δεύτερο.

—ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η WYNONA RYDER;

Εντάξει, αυτή είναι προσωπική απορία, αλλά εκατό τοις εκατό δίκαιη. Έχει δύο σεζόν τώρα που η Wynona Ryder είναι απλά ένα comic relief, χωρίς καμία ουσιαστική υπόσταση. Σίγουρα το ταξίδι της για το Hopper και όλα τα ρίσκα που παίρνει σημαίνουν κάτι, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τις σκηνές που είχε στις πρώτες δύο σεζόν, τις συγκλονιστικές ερμηνείες που έδινε και τη συμβολή που είχε τότε πραγματικά στην πλοκή. Φυσικά και η χημεία της με τον Murray είναι ασύγκριτη και οι περιπέτειές τους ξεκαρδιστικές, αλλά μήπως να προσγειωθούμε λίγο στην πραγματικότητα; Τα παιδιά της κινδυνεύουν (πάλι) και η κόρη που υιοθέτησε (με την οποία δεν την έχουμε δει να αλληλοεπιδρά καθόλου) είναι εσώκλειστη σε ένα εργαστήριο και βασανίζεται. Η Joyce που γνωρίσαμε στις πρώτες σεζόν θα ήταν εκεί και θα είχε κάνει τον Brenner κομματάκια.

—ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Η NANCY;

Ο MVP της σεζόν ήταν η Nancy Wheeler αδιαμφισβήτητα. Παρόλα αυτά, το πρώτο volume τελείωσε με εκείνη στο Upside Down ακριβώς στο στόμα του λύκου ή για την ακρίβεια σε αυτό του Vecna. Από τη μια κανείς δεν πιστεύει πως το “Stranger Things” έχει τα κότσια να σκοτώσει τη Nancy –εδώ δεν τόλμησε να σκοτώσει τον Hopper που και λειτουργικό στην πλοκή θα ήταν και θα μας έσωζε από το χάος που αποτελεί το στόρι με τη Ρωσία–, αλλά από την άλλη τι σόι villain είναι αυτός ο Vecna άμα δεν σκοτώσει κανέναν σημαντικό χαρακτήρα τέλος πάντων; (που μας οδηγεί στην επόμενη ερώτηση).

—ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ;

“Stranger Things” είμαστε, πιο horror από ποτέ είμαστε, ανεβαίνει το επίπεδο, επιβάλλεται να έχουμε βασικό θάνατο. Ποιος θα πεθάνει όμως; Στατιστικά μιλώντας, σίγουρα θα πεθάνουν κάποιοι απ’ τους νέους χαρακτήρες όπως σε κάθε σεζόν άλλωστε, ποντάρω επίσης πως η ο Owens ή ο Brenner θα μας αφήσουν επίσης. Ιδανικά και οι δύο.

—ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ UPSIDE DOWN ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ WILL;

Όπως διαπίστωσε η Nancy στο Upside Down, ο χρόνος σταματάει στην ημέρα που εξαφανίστηκε ο Will. Για ποιον λόγο όμως; Γιατί η εξαφάνιση του Will είναι τόσο σημαντική για το Upside Down;

—ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΉΡΕΣ;

Μετά από μία σεζόν ατελείωτων (και συνήθως όχι λειτουργικών) διαστάσεων έχουμε σοβαρές υπόνοιες πως οι σεναριογράφοι ξέχασαν πώς να διαχειριστούν ένα ensemble μαζεμένο. Το volume 2 όμως μάλλον θα μας διαψεύσει, εκτός φυσικά εάν οι Duffer Brothers την έχουν πράγματι δει “Game of Thrones” και δεν μας δώσουν reunion ούτε καν στο φινάλε. Τότε θα έχουμε πρόβλημα.

Το “Stranger Things 4: Volume 2” θα είναι διαθέσιμο μέσω του Netflix την 1η Ιουλίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.