Ζητουν και επισημα τους 8 στρατιωτικους οι Τουρκοι

Απεστάλη το αίτημα από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης

Το αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στην Ελλάδα μια μέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, έχει αποσταλεί και επισήμως από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, το πρωί της Τρίτης 16 Αυγούστου.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, η γενική γραμματεία Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης της Τουρκίας ετοίμασε το φάκελο της συμφωνίας έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών στην Τουρκία.
 
Το αίτημα, που συντάχθηκε από τον Εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης, υπογραμμίζει πως η Τουρκία ζητά την επιστροφή του στρατιωτικού προσωπικού που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 16 Ιουλίου με στρατιωτικό ελικόπτερο και επίσης αναφέρει πως οι Τούρκοι στρατιωτικοί που κρατούνται στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων κατηγορίες για παραβίαση του συντάγματος δια της βίας, απόπειρα δολοφονίας του προέδρου και εγκλημάτων κατά των νομοθετικών οργάνων και της κυβέρνησης.
 
Οι οκτώ Τούρκοι είχαν λάβει στις 27 Ιουλίου παράταση ενός μήνα για την αίτηση ασύλου. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση απόρριψης από την υπηρεσία ασύλου της αίτησής τους, οι αιτούντες έχουν και θα αξιοποιήσουν το δικαίωμα προσφυγής σε δευτεροβάθμια επιτροπή και εφόσον υπάρξει και δεύτερη απόρριψη υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.