«Ζεστα» στη διεκδικηση της παραλιας Ιουλια στο Φαναρι μπαινει ο Δημος Κομοτηνης

Πρόθεση να ζητήσει για πέντε χρόνια τις παραλίες Αρωγής και Μέσης από το Δημόσιο όταν ολοκληρωθεί η τρέχουσα παραχώρηση

Για πέντε χρόνια θα ζητήσει εκ νέου την παραχώρηση των παραλιών που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Δημοσίου, όπως της Αρωγής και της Μέσης, ο Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, ώστε να μπορέσει και να κάνει ευρύτερες παρεμβάσεις.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου από την κ. Ελένη Λαφτσή, η παραχώρηση από το Δημόσιο ήταν και πάλι για τρία χρόνια, για αυτό και ζήτησε να μάθει ποιες οι προθέσεις του Δήμου Κομοτηνής για καλύτερη αξιοποίηση των παραλιών, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας παραχώρησης.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης ξεκαθάρισε πως, όπως και στο παρελθόν το αίτημα των Δήμων ήταν για τουλάχιστον πενταετή παραχώρηση των παραλιών, έτσι και παραμένει. Για αυτό και θα προσπαθήσουν να πιέσουν, τόσο μέσω της ΚΕΔΕ όσο και της ΠΕΔ, ώστε οι παραχωρήσεις να είναι πολύ μεγαλύτερου διαστήματος, γιατί με την παρούσα κατάσταση, πρέπει να επανέρχονται και να δημοπρατούν σε μικρά διαστήματα τις εκτάσεις, ενώ δεν έχουν δυνατότητα και να κάνουν κάποιες παρεμβάσεις.

Θεωρεί πάντως πως η συλλογική προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα, γιατί όλοι οι Δήμοι είναι στο ίδιο καθεστώς, και ελπίζουν πως θα καταλάβουν όλοι πως είναι προς το συμφέρον και των Δήμων, και του Δημοσίου η αλλαγή του χρονικού διαστήματος παραχώρησης.

Παράλληλα έχουν έρθει σε επαφή με την ΕΤΑΔ για την  περιοχή του Barracuda και της παραλίας Ιουλία εντός του οικισμού Φαναρίου, όπου εκτιμά πως έχει βρεθεί δίαυλος επικοινωνίας. Για αυτό και το επόμενο διάστημα θα κάνουν πρόταση προς την ΕΤΑΔ, διεκδικώντας το χώρο, για τον οποίο δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα ενδιαφέρον από ιδιώτες. «Ελπίζω να αντιληφθούν πως είναι προς το συμφέρον της ΕΤΑΔ να δοθούν στο Δήμο Κομοτηνής» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.