Ζαν Κλοντ Γιουνκερ: «Ο ελληνικος λαος να ψηφισει “ναι” ανεξαρτητα απο το ερωτημα που θα τεθει υποψη τους»

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας απευθυνόμενος προς τον ελληνικό λαό, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ  ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό, για να πάει πλήρως ενημερωμένος στο δημοψήφισμα της Κυριακής επισημαίνοντας πως δεν υπήρχε νέα πρόταση, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης από την ελληνική πλευρά, κατηγορώντας μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση ότι την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για συμφωνία, έφυγε αιφνιδιαστικά από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης, εξήγγειλε δημοψήφισμα και μίλησε για τελεσίγραφο από την πλευρά των δανειστών.

Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η πρόταση των θεσμών ετέθη με τη μορφή τελεσιγράφου στην ελληνική κυβέρνηση, ενώ είπε ότι το πακέτο που προτείνεται από τους θεσμούς δεν περιλαμβάνει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά είναι ένα πακέτο έντιμο και δίκαιο που μοιράζει τα βάρη. 

«Θα ήθελα να ζητήσω από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει “ναι” ανεξάρτητα από το ερώτημα που θα τεθεί υπόψη τους» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η πόρτα για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση είναι ανοικτή, διευκρινίζοντας πως «ένα “όχι” στο προσεχές δημοψήφισμα θα σήμαινε ότι η Ελλάδα λέει “όχι” στην Ευρώπη».

«Είμαι υπέρ μιας Ευρώπης της υπομονετικής αναζήτησης του κοινού συμφέροντος, όχι της αντιπαράθεσης εθνικών συμφερόντων, όχι της αντιπαλότητας εθνικών εγωισμών. Δεν υπάρχει ένα παιχνίδι πόκερ που κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Όλοι κερδίζουμε, όλοι χάνουμε. Δεν είμαι ευχαριστημένος με το θέαμα που παρουσίασε η Ευρώπη την προηγούμενη εβδομάδα. Αισθάνομαι προδομένος γιατί δεν ελήφθησαν υπόψη οι πορσωπικές μου προσπάθειες» σημείωσε επίσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.