Ζαχαροβα για την απελαση των 12 Ρωσων διπλωματων: «Εχθρικη κινηση, θα απαντησουμε καταλληλα»

«Είναι λυπηρό που οι αιώνες ιστορικοί, πολιτιστικοί και οικονομικοί δεσμοί θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της “διατλαντικής αλληλεγγύης”»

Νέα απάντηση, αυτή τη φορά μέσω της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, δίνει η Ρωσία για την απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα. Η Μαρία Ζαχάροβα κάνει λόγο για «εχθρική κίνηση», και διαμηνύει πως η Μόσχα θα απαντήσει κατάλληλα στην απόφαση της Ελλάδας.

Αναλυτικά η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας

«Στις 6 Απριλίου, 12 διπλωμάτες της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκαν “personae nοn gratae”» τονίζει η Ζαχάροβα και συνεχίζει:

«Πρόκειται για μια πραγματικά πρωτοφανή κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις. Επιβεβαιώνει μόνο πόσο ζήλο παρακολουθούν οι ελληνικές αρχές την πορεία διάλυσης της διμερούς πολύπλευρης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μας. Είναι λυπηρό που οι αιώνες ιστορικοί, πολιτιστικοί και οικονομικοί δεσμοί θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της “διατλαντικής αλληλεγγύης”».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοί που πήραν αυτή την αβάσιμη απόφαση να εκδιώξουν το προσωπικό μας από τη χώρα ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού. Αν και τώρα γίνονται όλα για να δυσφημιστεί η Ρωσία, να γίνει η μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στους διμερείς μας δεσμούς και να εξαντληθούν οι διπλωματικές μας αποστολές, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά τα σχέδια είναι καταδικασμένα να αποτύχουν μακροπρόθεσμα», αναφέρει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ και καταλήγει «Η Αθήνα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για αυτήν την εχθρική κίνηση. Θα απαντήσουμε κατάλληλα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.