Υπογραφηκε η ΚΥΑ για αυξησεις στα διοδια της Εγνατιας Οδου

Σήμερα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση από το ελληνικό δημόσιο στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ – EGIS PROJECTS SA

Υπογράφηκε από τους Υπουργούς Υποδομών και Οικονομίας η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ώστε να τεθεί σε εφαρμογή.

Το τίμημα των διοδίων από 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο σήμερα, θα αυξηθεί στα 0,04.

Μάλιστα, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια αναμένεται να αυξηθεί στα 0,065.

Προβλέπεται και η άμεση κατάργηση των δωρεάν μετακινήσεων για τις τοπικές κοινωνίες και τους άνεργους που χρησιμοποιούν την Εγνατία Οδό.

Στο μεταξύ, σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ (75%) – EGIS PROJECTS SA (25%) για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού για χρονική περίοδο 35 ετών.

Η δεσμευτική προσφορά για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού ανέρχεται σε 1.496 εκατ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης και θα προχωρήσουν σε απεργία την Πέμπτη. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή της «πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της δημόσιας οικονομίας που ξεκίνησε από το 2011 μέσα από αμφισβητούμενες διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ και συνεχίστηκε μέχρι σήμερα για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.