Υποχρεωτικες οι αντιολισθητικες αλυσιδες σε ολα τα οχηματα απο τον Οκτωβριο εως τον Απριλιο

Υποχρεωτικό μάθημα για τους υποψήφιους οδηγούς η τοποθετησή τους σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο

Την υπογραφή υπουργικής απόφασης που προβλέπει ότι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν στο όχημά τους αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή να φέρουν χιονολάστιχα, προανήγγειλε σε συνέντευξή του  ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι,  τόνισε πως η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων θα γίνει υποχρεωτικό μάθημα για τους υποψήφιους οδηγούς και μάλιστα θα εξετάζονται δειγματοληπτικά.

Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι η απόφαση θα ισχύσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς χρειάζεται ένα διάστημα μέχρι να δημοσιοποιηθεί.

Για τον νέο ΚΟΚ

Ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, που θα τεθεί σε διαβούλευση και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει τεθεί σε λειτουργία.

Σημείωσε ότι θα πλησιάζει την πραγματικότητα χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι θα μειωθούν τα όρια ταχύτητας στις πόλεις και θα αυξηθούν σε κάποια σημεία των εθνικών οδών.

Αναφερόμενος στα υδατοδρόμια, εκτίμησε ότι ενδεχομένως μέσα στο Καλοκαίρι να έχουν τεθεί σε πιλοτική λειτουργία τα υδατοδρόμια στο Ιόνιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.