Υπηρεσιακος πρωθυπουργος ορκιστηκε ο Ιωαννης Σαρμας

Παρέλαβε τον μπλε φάκελο από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και του παρέδωσε τον φάκελο με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να υπάρχει συνέχεια στο κράτος.

Φωτ.: kathimerini.gr

«Σας εύχομαι καλή δύναμη στα καθήκοντά σας και είμαι πάντα στη διάθεσή σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Θα είναι μια κυβέρνηση υπηρεσιακή», υπογράμμισε ο κ. Σαρμάς και συνέχισε: «Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ένας πρόεδρος ανωτάτου δικαστηρίου, ξέρει πολύ καλά ότι είναι μόνο και μόνο για να οργανώσει τις εκλογές και επίσης για να συνεχιστεί η λειτουργία της εκτελεστικής λειτουργίας και του κράτους χωρίς να υπάρξει κενό. Μέχρι να έρθει αυτός που είναι ο φυσικός δικαιούχος σε αυτό το κτίριο».

Κατόπιν, θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Τα επόμενα στάδια

Ο κ. Σαρμάς ορκίστηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ παρών ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Τα επόμενα δύο στάδια, είναι αρχικώς η σύγκληση της Βουλής την Κυριακή 29 Μαΐου, με μοναδικό αντικείμενο την ορκωμοσία των βουλευτών. Τη Δευτέρα 30 Μαΐου η εθνική αντιπροσωπεία θα κληθεί να εκλέξει προεδρείο, με τον Κ. Τασούλα να αναμένεται να επανεκλεγεί.

Στη συνέχεια (ακόμη και εντός της ίδιας ημέρας) θα ακολουθήσει η έκδοση και η θυροκόλληση στο Κοινοβούλιο του νέου Προεδρικού Διατάγματος για την εκ νέου διάλυση της Βουλής και τον επίσημο προσδιορισμό της ημέρας διεξαγωγής της νέας εκλογικής αναμέτρησης.

Πηγή: kathimerini.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.