ΥΠΕΞ σε Τσαβουσογλου για τους μουφτηδες: Δεν υπαρχει αρθρο στη Συνθηκη της Λωζανης που να αναφερει οτι εκλεγονται

Ανακοίνωση αναφορικά με τις τουρκικές αιτιάσεις για τον ορισμό των μουφτήδων στη Θράκη, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας έτσι σε προηγούμενη σχετική ανάρτηση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ανακοίνωση-απάντηση αναφορικά με τις τουρκικές αιτιάσεις για τον ορισμό των μουφτήδων στη Θράκη, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι πάντα πρόθυμο να αποστείλει στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών το κείμενο της Συνθήκης της Λωζάννης με τη θερμή παράκληση να υποδειχθεί στην Ελλάδα το άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας εκλέγονται.

Ως γνωστόν, σχετική πρόβλεψη στη Συνθήκη της Λωζάνης δεν υπάρχει.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ έρχεται σε απάντηση σχετικής ανάρτησης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος νωρίτερα έγραψε σχετικά:

«Συγχαίρω τον μουφτή Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ, ο οποίος επανεξελέγη ‘‘Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της ‘Τουρκικής’ Μειονότητας ‘Δυτικής’ Θράκης’’, και εύχομαι να συνεχίσει με επιτυχία το έργο του. Υπενθυμίζω για άλλη μια φορά στην Ελλάδα ότι ο σεβασμός στους μουφτήδες που εκλέγονται από την μειονότητα απαιτείται από τη Συνθήκη της Λωζάνης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.