Υπερψηφιστηκε η τροπολογια – μπλοκο στο κομμα Κασιδιαρη

Με τις ψήφους Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ πέρασε η τροπολογία

Με τις ψήφους Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ πέρασε η τροπολογία που μπλοκάρει την συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία χωρίς να ψηφίσει ενώ αρνητικά ψήφισαν ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση.

Η τροπολογία εισήχθη προς συζήτηση με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις» που ήταν και το τελευταίο σχέδιο νόμου μέχρι την διακοπή της Ολομέλειας για το Πάσχα και του προγραμματισμένου Κυβερνητικού νομοθετικού έργου της ΙΗ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου. Με αυτό το σχέδιο νόμου ολοκληρώνεται το κοινοβουλευτικό έργο αυτής της Βουλής, καθώς θα ακολουθήσουν μετά το Πάσχα οι διαδικασίες για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και η Βουλή θα διαλυθεί.

Κατά τη διαδικασία συζήτησης της τροπολογίας σημειώθηκαν εντάσεις μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη να επισημαίνει πως «το κάθε κόμμα ανάλογα με τον τρόπο που τελικά τάχθηκε αναλαμβάνει και την ευθύνη του» πετώντας καρφιά προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση πρόχειρη νομοθέτηση και ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. «Αυτή είναι η τρίτη τροπολογία που φέρνετε για το θέμα για ένα θέμα που επαναλαμβάνω θα είχε λυθεί με μια μικρή προσθήκη και αλλαγή στον υπάρχοντα νόμο. (…) Σας καλούμε λοιπόν, έστω και στο και πέντε, να σοβαρευτείτε και να προσχωρήσετε σε μια ορθή λογική και στάση νομοθέτησης που δεν θα παραβιάζει το Σύνταγμα και δεν θα δημιουργεί εικόνες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης» είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.