Ξεκινησαν οι παρεμβασεις στις παραλιες του Δημου Μαρωνειας-Σαπων

Ντ. Χαριτόπουλος: «Ήρθε τώρα η ώρα της παραλίας και υπάρχει σοβαρός προγραμματισμός»

Προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι παρεμβάσεις τόσο στην παραλία, όσο και τους οικισμούς της παραλιακής ζώνης του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Ντίνο Χαριτόπουλο.

Να υπενθυμίσουμε πως κάτοικοι του Οικισμού Κρυονερίου, με επιστολή τους, διαμαρτύρονταν για την κατάσταση τόσο στην παραλία, όσο και στον οικισμό, κατηγορώντας την Δημοτική αρχή για ολιγωρία και εγκατάλειψη της παραλιακής ζώνης.

Ο κ. Χαριτόπουλος σημείωσε πως οι παρεμβάσεις στην παραλία αλλά και τους οικισμούς, θα γίνονταν, όπως ήταν προγραμματισμένο κάθε χρόνο, στα τέλη Ιουνίου.

Όμως οι έντονες βροχοπτώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς και οι ανάγκες να δοθεί έμφαση για παρεμβάσεις και καθαρισμούς σε όλο το μήκος του Δήμου, είχαν σαν αποτέλεσμα να πάνε πίσω οι εργασίες, που ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα. «Οι καθαρισμοί κάθε χρόνο γίνονται στα τέλη Ιουνίου. Φέτος όμως είχαμε έντονες και παρατεταμένες βροχές, που μας ανάγκασαν να δώσουμε έμφαση στην αγροτική οδοποιία και άλλες παρεμβάσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος..

Ήδη την Τρίτη μπήκαν οι ομπρέλες στην παραλία, και ξεκίνησαν οι εργασίες στις ντουζιέρες. Σήμερα θα τοποθετηθούν οι κάδοι στην περιοχή, ενώ θα ξεκινήσουν και οι εργασίες στην παραλιακή ζώνη.

Τις επόμενες μέρες ξεκινούν και οι εργασίες των συνεργείων κοπής χόρτων σε όλους τους οικισμούς, για να άρουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει το Γκρέιντερ τις εργασίες για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στα δασύλλια της παραλιακής, τόνισε ο Δήμαρχος, απαντώντας εμμέσως και στις κατηγορίες του συλλόγου Κρυονερίου.

«Ήρθε τώρα η ώρα της παραλίας, και υπάρχει σοβαρός και πολύ σωστός προγραμματισμός» υπογράμμισε, με το πρόγραμμα των εργασιών να έχει βγει ήδη από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον κ. Χαριτόπουλο.

Σημείωσε δε πως το νέο JCB του Δήμου, που θα χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των παραλιών, μόλις τις προηγούμενες μέρες έβγαλε πινακίδες και πήρε τις άδειες, ώστε να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν. Ελπίζουν μάλιστα πως οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για να είναι πλήρως έτοιμη η ακτή τόσο για τους παραθεριστές των οικισμών, όσο και τους επισκέπτες της παραλίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.