Ξεκινησαν οι εργασιες συντηρησης στα σχολεια της Δ.Ε. Μαρωνειας

Σύντομα ξεκινούν τα έργα και στα σχολεία της Δ.Ε. Σαπών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στις σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Μαρώνειας του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών στο πλαίσιο του έργου που στόχο έχει να αναβαθμίσει τις σχολικές υποδομές.

Με το έργο αυτό που έχει προϋπολογισμό 146.243 ευρώ, ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών προχωρά σε μία σειρά στοχευμένων και καθοριστικών παρεμβάσεων στα δημόσια σχολεία της Δ.Ε. Μαρωνείας. Με γνώμονα την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων και τον σεβασμό προς τη σχολική κοινότητα εργασίες θα εκτελεστούν στις σχολικές μονάδες:  1) Νηπιαγωγείο Βέννας, 2) Νηπιαγωγείο Αμαράντων, 3) Νηπιαγωγείο Ξυλαγανής 4) Δημοτικό Σχολείο Ξυλαγανής, 5) Γυμνάσιο Ξυλαγανής.

Στα παραπάνω κτίρια προβλέπονται, μεταξύ άλλων, εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης στις στέγες των σχολικών μονάδων, εργασίες αποκατάστασης μόνωσης και φθορών πλάκας εσωτερικά και εξωτερικά και τοποθέτηση νέων υλικών. Αντικατάσταση κουφωμάτων, αντικατάσταση ηλεκτρολογικών δικτύων, εργασίες σε λεβητοστάσια, ελαιοχρωματισμοί, εργασίες σε περιφράξεις, επισκευές και συντηρήσεις σε μεταλλικά στοιχεία των κτιρίων, τοποθετήσεις κάδων απορριμμάτων, πάγκων κ.ά.

Παράλληλα προχωρά αντίστοιχο έργο για τα σχολεία της Δ.Ε. Σαπών αφού η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στην τελευταία συνεδρίαση της, ενέκρινε το δεύτερο πρακτικό του δημόσιου ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Επισκευή και συντήρηση σχολικών μονάδων Δήμου Μαρωνείας-Σαπών- Δ.Ε. Σαπών, προϋπολογισμού 161.281 ευρώ.

Η συνεχής βελτίωση των εκπαιδευτικών δομών είναι ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση σε πιο ασφαλείς και σύγχρονες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.