Ξεκινα η προσπαθεια αναταξης του ΣΥΡΙΖΑ και στην Ροδοπη

Την Κομοτηνή επισκέφτηκε το μέλος της ΚΕ Παναγιώτης Ρήγας ενόψει των διεργασιών του Συνεδρίου στα τέλη Φεβρουαρίου

Στις 17 Φεβρουαρίου οι εκλογές για τις νέες νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Παναγιώτης Ρήγας, που πραγματοποιεί επισκέψεις στην περιοχή μας στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματος, συμμετέχοντας και στην  γενική συνέλευση των Οργανώσεων Μελών Κομοτηνής.

Ο κ Ρήγας επισκέφτηκε την Πέμπτη την Ξάνθη, συνέχισε στην Κομοτηνή, όπου είχε συναντήσεις με τα μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων Ροδόπης, τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη  και τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Μανώλη Ταπατζά, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να έχει επικοινωνία με τον κόσμο, τους θεσμικούς φορείς και τα μέλη του κόμματος. «Θέλουμε να ακούσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, και να επανακτήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης για όλη την επόμενη περίοδο, και θέλουμε οι προτάσεις που θα κάνουμε να έχουν και τη δική τους συμβολή» εξήγησε ο ίδιος.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει στις 23 Φεβρουαρίου, με τις εκλογές για τις νέες νομαρχιακές και τους εκπροσώπους σε αυτό να λαμβάνουν χώρα στις 17 Φεβρουαρίου.

Καμπάνια στην κοινωνία

Ταυτόχρονα με τις διαδικασίες του συνεδρίου, που θα είναι ανοιχτές στην κοινωνία, θα γίνουν καμπάνιες για την ακρίβεια, με συγκεκριμένες προτάσεις πλήρως κοστολογημένες, για τη στέγαση, και για την φορολόγηση και το φορολογικό σύστημα της χώρας.

Ο κ. Ρήγας τόνισε πως στον 5ο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, η κυβέρνηση απομειώνει μέρος της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών, ενώ δεν επιλύει κανένα πρόβλημα που αφορά όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Βλέπει δε μια εμμονή για το θέμα της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους στη μη μείωση του φόρου κατανάλωσης, μην λαμβάνοντας μέτρα για την μείωση των τιμών, με επιδοτήσεις στην αισχροκέρδεια.

Την ίδια ώρα η πίεση αυτή δημιουργεί προβλήματα σε όλο τον αγροτικό τομέα, τονίζοντας πως αδυνατούν να ανταπεξέρθουν, και έχουν δίκιο που έχουν κατέβει στους δρόμους.

Μεγάλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί

Από τις συναντήσεις του στην Κομοτηνή, αποκόμισε πως υπάρχει μεγάλη υποστελέχωση στις υπηρεσίες, αλλά και με τις νέες αναδιατάξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απομειώθηκε η δυνατότητα της να κάνει έργα, με αυτά να περνούν σε ιδιώτες, με μεγαλύτερο κόστος, αντί για πρόληψη νέων επιστημόνων που μπορούν να προσφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ειδική μνεία έκανε στο θέμα την ίδρυσης των ιδιωτικών πανεπιστημίων, που θεωρούν πως δεν πρόκειται να λύσουν κάποιο πρόβλημα, και θεωρεί αντιφατικό το γεγονός ότι θεσμοθετήθηκε η ΕΒΕ, και τα παιδιά που δεν περνούν πηγαίνουν σε ιδιωτικά κολέγια, και οσονούπω στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Αγκαλιάζει όλους τους πολίτες της Ροδόπης

Για αυτό κάνουν μια νέα προσπάθεια στο ΣΥΡΙΖΑ με τον νέο Πρόεδρό του τον κ. Στέφανο Κασσελάκη, μετά και τις αποχωρήσεις από πολλά στελέχη προς τη Νέα Αριστερά, που σε πανελλαδικό επίπεδο είναι λίγα.

Θεωρεί πως πρόκειται για πολιτικό λάθος, μιας και δεν υπήρχε επίδικο πολιτικής διαφωνίας και οι όποιες αντιρρήσεις μπορούσαν να κατατεθούν στο συνέδριο, και να αποφευχθεί έτσι ο κατακερματισμός του προοδευτικού χώρου που διευκολύνει την ΝΔ.

Ειδικά για την Ροδόπη, όπου πολλά μέλη που αποχώρησαν προέρχονταν από τη μειονότητα, σημείωσε πως η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αρκετά θετικά, και ποτέ δεν χρησιμοποίησαν την ψήφο τους με σκοπιμότητα. Θύμισε δε τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία, τα θέματα της Σαρίας που έγινε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.