Ξεκινα η κατασκευη συνδεσεων στο Δικτυο Αποχετευσης Ακαθαρτων Ιασμου

Υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες

Οντέρ Μουμίν: «Έργο πνοής για τον οικισμό του Ιάσμου»

Την έναρξη της κατασκευής των συνδέσεων του Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων του Ιάσμου, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαΐου ο Δήμαρχος Ιάσμου κ.Οντέρ Μουμίν.

Όπως εξήγησε πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 818.400 ευρώ, με χρόνο περαίωσης τους 18 μήνες και με 950 συνολικές συνδέσεις, το οποίο συμβασιοποιήθηκε ενώ υπεγράφη και η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.

Πρόκειται για το τελευταίο υποέργο για την ολοκλήρωση του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού Ιάσμου, που όπως επεσήμανε και ο ίδιος ο κ. Μουμίν ξεκίνησε επί θητείας του κ. Κυριάκου Αμούτζα. Πρόκειται όπως τόνισε για ένα «έργο πνοής» για τον οικισμό του Ιάσμου και αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στους κατοίκους του οικισμού σε ό,τι αφορά το επίπεδο αποχέτευσης ακαθάρτων.

Εξιστορώντας εν συντομία το ιστορικό, ο Δήμαρχος Ιάσμου εξήγησε πως το έργο είχε σταματήσει καθότι η αρχική μελέτη δεν είχε προβλέψει την κατασκευή των διακλαδώσεων το δικτύου, με αποτέλεσμα το έργο να φτάσει «μέχρι ενός σημείου» και να μην μπορεί να ολοκληρωθεί λόγω έλλειψης πόρων που άγγιζαν τις 800.000 ευρώ.

Ο Δήμος αδυνατούσε να καλύψει το ποσό, ενώ η δεύτερη προτεινόμενη λύση αφορούσε στον επιμερισμό του κόστους αυτού στους δημότες, που σύμφωνα με τον κ. Μουμίν θα άγγιζε τα 800 με 900 ευρώ ανά νοικοκυριό.

Μετά από συστηματικές προσπάθειες και την συνεργασία με την νυν αλλά και τις προηγούμενες διοικήσεις της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, για τις οποίες ο Δήμαρχος Ιάσμου απηύθυνε θερμές ευχαριστίες, το έργο εντάχθηκε σε πρόγραμμα με προϋπολογισμό 818.400 ευρώ και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Πρόκειται για εργασίες που θα συνδέσουν τις διακλαδώσεις με τον κεντρικό αγωγό που περνάει μέσα από τους δρόμους του Ιάσμου, και θα φτάσει όπως εξήγησε ο ίδιος μέχρι την έξοδο του σπιτιού του κάθε νοικοκυριού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.