Ξανα μηνυμα κατα του χρυσου απο το Περιφερειακο Συμβουλιο ΑΜΘ

Επαναβεβαίωσε τη στάση του κατά της εξόρυξης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις μετά την απόφαση του ΣτΕ

Την ξεκάθαρη θέση του κατά της εξόρυξης χρυσού επαναβεβαίωσε το περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ την Δευτέρα 27 Ιουνίου, εγκρίνοντας εκ νέου, το ομόφωνο ψήφισμα που είχε εκδώσει το 2019 κατά της εξόρυξης χρυσού.

Όλες οι παρατάξεις, παρουσία εκπροσώπων της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά του Χρυσού εξέφρασαν την αντίθεση στην εξόρυξη χρυσού, συμφωνώντας στην επαναψήφιση του προηγούμενου ψηφίσματος, το οποίο θα σταλεί στους αρμόδιους Υπουργούς, στους αρχηγούς των κομμάτων και στην ΠτΔ.

Το κείμενο του ψηφίσματος που είχε εγκριθεί είναι το εξής: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ σε έκτακτη συνεδρίασή του την 9η Οκτωβρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος κατά της επένδυσης των Χρυσωρυχείων και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση τα παρακάτω.

Ομόφωνα λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην επένδυση εξόρυξης χρυσού για λόγους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς, ηθικούς και οικονομικούς. Έχει ήδη κριθεί ότι οι συνέπειες για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την ανάπτυξη της περιοχής μας από μια τέτοια “επένδυση” θα είναι τραγικές και διαχρονικές.

Θεωρούμε απαράδεκτο και έξω από κάθε συζήτηση κάθε αίτημα δημοψηφίσματος και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που έχει στόχο την υλοποίηση μιας τέτοιας επένδυσης. Ο Χρυσός είναι ο πλούτος του λαού και δεν παραδίδεται σε κανέναν.

Στηρίζουμε τον αγώνα της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης Έβρου ενάντια στα χρυσωρυχεία. Γνωστοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση την ομόφωνη θέση και στάση μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.