Ξανα με τρεις ακτες στο προγραμμα Γαλαζιες Σημαιες ο Δημος Κομοτηνης

Πρόκειται για τις παραλίες Φανάρι «Ιουλία», Αρωγή και Μέση.

Κανονικά στο πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες θα συμμετάσχει ο Δήμος Κομοτηνής, με το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει το κόστος συμμετοχής, που ανέρχεται σε 495 ευρώ ανά ακτή (1.485 ευρώ συνολικά).

Να σημειωθεί πως από την συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα, απορρέουν κάποιες υποχρεώσεις, καθώς οι «Γαλάζιες Σημαίες» έχουν θεσπίσει ορισμένα κριτήρια διεθνώς αλλά και ανά χώρα, βάσει των οποίων και με την προϋπόθεση της πιστής τήρησης τους, δύναται να χορηγηθεί στην αιτούσα αρχή της ακτής η περιβαλλοντική βράβευση της «Γαλάζιας Σημαίας».

Συγκεκριμένα τα κριτήρια είναι Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Πληροφόρηση, Ποιότητα Νερών Κολύμβησης, Περιβαλλοντική Διαχείριση και Ασφάλεια, Ναυαγοσωστικά, Πρώτες Βοήθειες, Υπηρεσίες και Εγκαταστάσεις, Πρόσβαση ΑμεΑ.

Το 2022 ο Δήμος Κομοτηνής έλαβε βράβευση για τρεις ακτές και συγκεκριμένα για τις ακτές Φανάρι «Ιουλία», Αρωγή και Μέση, τρεις από τις τέσσερις που λαμβάνουν την Γαλάζια Σημαία (η τέταρτη είναι στην ακτή Φανάρι-Camping, που είναι δικαιοδοσίας της ΕΤΑΔ).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.