Βρεθηκε λυση στο προβλημα εγγραφων στο Μειονοτικο Δημοτικο Σχολειο Αγιοχωριου

Μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ροδόπης ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ

Με αφορμή του επίσκεψη στον οικισμό του Αγιοχωρίου νόμου Ροδόπης την Παρασκευή, ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, συναντήθηκε με μέλη της σχολικής εφορείας του μειονοτικού δημοτικού σχολείου,  με γονείς και αιρετούς συμβούλους του οικισμού και τους ανακοίνωσε την θετική έκβαση των προσπαθειών και παρεμβάσεων του για την δυνατότητα εγγραφής στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2022-23 όλων των παιδιών από τους γύρω κοντινούς οικισμούς ( Ηπίου, Στροφής, Νέδας) που το επιθυμούν. 

Όπως είναι γνωστό, το ζήτημα αυτό ο Ιλχαν Αχμέτ το έφερε πριν ένα μήνα στην Βουλή με επίκαιρη ερώτηση προκειμένου  να δοθεί λύση. 

Ακολουθεί η δήλωση του βουλευτή Ροδόπης.

«Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε θετική απάντηση στο αίτημά μας για επίλυση του προβλήματος των εγγραφών στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Αγιοχωρίου, το οποίο έθεσα με επίκαιρη ερώτηση μου προς την ίδια την υπουργό Παιδείας. 

Η παρέμβαση που έκανα για να αποτρέψω μια κατάσταση που θα οδηγούσε σε αναστολή της λειτουργίας ενός ακόμη μειονοτικού σχολείου στη Ροδόπη μέσα βάθος χρόνου έφερε αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την κατά εξαίρεση απόφαση που ελήφθη από τα αρμόδια όργανα της εκπαίδευσης, οι γονείς και κηδεμόνες  θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν την αίτηση μεταγραφής των παιδιών τους για εγγραφή στο πρώτο έτος του  Μειονοτικού Δημοτικού  Σχολείου Αγιοχωρίου

Αφουγκραζόμενος την κοινή βούληση των γονέων, των τοπικών κοινωνιών και των αιρετών συμβούλων μας, ανακοινώνω σήμερα με μεγάλη μου χαρά ότι διασφάλισα την κατά εξαίρεση  εγγραφή όλων των μαθητών της πρώτης τάξης που το επιθυμούν στο δημοτικό σχολείο Αγιοχωρίου για την σχολική χρόνια 2022-2023 και  ότι συνεχίζω να παρακολουθώ το όλο ζήτημα στο ανώτατο επίπεδο.

Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσω να μάχομαι για τα συμφέροντα των συμπολιτών μας καθώς και για τα δικαιώματα της Μειονότητάς μας σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας, με κερδισμένη πάντοτε την ίδια την κοινωνία στον τόπο μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.