Βραβειο του Δημου Κομοτηνης στα Greek Green Awards

Για την κινητή μονάδα συλλογής Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού

Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «Verde.tec»-Τεχνολογίες Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε στις 18- 20 Μαρτίου στο MEC Παιανίας και της απονομής των βραβείων Greek Green Awards που έγινε το Σάββατο, ο Δήμος Κομοτηνής απέσπασε βραβείο για την καλή πρακτική του «Κινητή μονάδα για την ορθολογική διαχείριση Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού στον Δήμο Κομοτηνής». Το βραβείο παρέλαβε ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Κομοτηνής, Σταύρος Σταυρίδης, μεταφέροντας την ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής για τη σημαντική αυτή διάκριση στη μοναδική εξειδικευμένη έκθεση της χώρας σχετικά με τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις.  

Ο κ. Σταυρίδης αναφέρθηκε επιγραμματικά στην παρέμβαση του Δήμου Κομοτηνής και στην επιλογή του να δημιουργήσει την κινητή μονάδα, έχοντας διακρίνει τα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας που συνάντησε η συμβατική συλλογή αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Η ιδέα της κινητής μονάδας ανακύκλωσης έχει επιφέρει ήδη πολύ θεαματικά αποτελέσματα, καθώς οι δημότες της πόλης και των οικισμών αλλά και οι φοιτητές γνώρισαν την κινητή μονάδα και έλαβαν μέρος στη δράση, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανακύκλωση. Κατά την παράδοση του βραβείου επισημάνθηκε ότι η συγκεκριμένη πρακτική του Δήμου Κομοτηνής έλαβε από τις υψηλότερες βαθμολογίες της επιτροπής. «Ήταν πρακτική, ιδιαίτερα αποτελεσματική  και πολύ έξυπνη» τόνισε ο κ. Σταυρίδης, αναφερόμενος στον τρόπο που δημιουργήθηκε η κινητή μονάδα για την ορθολογική διαχείριση Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού.   

 Η ιδέα ήταν του τότε Προϊσταμένου Περιβάλλοντος Δήμου Ευτυχιάκου, η οποία υποστηρίχθηκε θερμά τόσο από τον τότε Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ιωάννη Μουρτίδη, όσο και από τον Διευθυντή Καθαριότητας, Μαργαρίτη Σινάδο.

Η αύξηση των ποσοτήτων απέδειξε την αποτελεσματικότητα του συστήματος, δικαίωσε την επιλογή της δημιουργίας της μονάδας και βοήθησε τον Δήμο Κομοτηνής να είναι συνεπής απέναντι στις συμβατικές του υποχρεώσεις για εναλλακτική διαχείριση των δημοτικών στερεών αποβλήτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.