Βουλη: Συγκρουση για πανδημια και εμβολιασμους

Τι είπαν Μητσοτάκης, Τσίπρας

Σε συγκρουσιακό κλίμα και ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, όπως αναμενόταν, κινήθηκε η συζήτηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή το πρωί της Δευτέρας, μετά από επίκαιρή ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της πανδημίας. 

Σε συγκρουσιακό κλίμα και ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, όπως αναμενόταν, κινήθηκε η συζήτηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή το πρωί της Δευτέρας, μετά από επίκαιρή ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της πανδημίας. 

Ο κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι συμπεριφέρεται σαν να έχει τελειώσει η πανδημία και στον πρωθυπουργό ότι «είναι απών και κρύβεται», με τον κ. Μητσοτάκη από την πλευρά του, να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «φθηνή αντιπολίτευση» και προσωπικό τον προκάτοχό του ότι «ενθάρρυνε τη διγλωσσία για τα εμβόλια» στο εσωτερικό του κόμματός του. 

Πυρά Τσίπρα

Λαμβάνοντας πρώτος τον λόγο και αναφερόμενος στις απώλειες από την πανδημία, ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στον πρωθυπουργό «παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απόκρυψη της αλήθειας», σημειώνοντας ότι έχουμε πάνω από 15.000 απώλειες.

«Όσο περισσότερα αρνητικά ρεκόρ καταγράφει η χώρα σε κρούσματα και θανάτους, τόσο περισσότερο παύετε να συζητάτε γι’ αυτά», είπε και πρόσθεσε: «Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Κάθε εβδομάδα χάνουμε περίπου 300 ανθρώπους, δηλαδή ένα μικρό χωριό. Και εσείς συμπεριφέρεστε σαν να μην υπάρχει πια ο κορωνοϊός. Έχετε από μόνοι σας αποφασίσει τη λήξη της πανδημίας». 

Καταλόγισε, δε, στην κυβέρνηση ότι «κρύβεται» και «κρύβει την αλήθεια και τον κίνδυνο» από τους πολίτες, δημιουργώντας ένα «κλίμα χαλαρότητας απέναντι στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής», ενώ την κατηγόρησε ότι παρά την πανδημία άφησε υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία και «απέτυχε και στον στόχο για δημιουργία τείχους ανοσίας από τον καθολικό εμβολιασμό».

Τι απάντησε ο πρωθυπουργός 

Με μια αναφορά στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά και την περιπέτεια με την υγεία της, ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 

«Μιας και η σημερινή συζήτηση αφορά την υγεία επιτρέψτε μου και από αυτό το βήμα να μεταφέρω εκ μέρους της ΚΟ της ΝΔ τις ειλικρινείς μας ευχές στην κα Γεννηματά. Έδωσε και δίνει το μεγαλύτερο αγώνα με τη μεγαλύτερη αξιοπρέπεια», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μπαίνοντας στη συνέχεια στην ουσία της επίκαιρης ερώτησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Δεν ισχύουν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η παραπληροφόρηση η οποία διατρέχει το σύνολο της πολιτικής σας. Τα πραγματικά δεδομένα αφορούν τη συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας από την πρώτη στιγμή που αυτή χτύπησε τη χώρα μας» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας την απάντησή του ο πρωθυπουργός, σημείωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. «Και είναι πάρα πολύ όχι άδικο, είναι λάθος να απομονώνετε τι συμβαίνει στη χώρα για κάποιες εβδομάδες και να μη βλέπετε τη μεγάλη εικόνα. Δεν παρουσιάζουμε καμία υπερβάλλουσα θνητότητα λόγω covid. Η Ελλάδα είναι απολύτως εναρμονισμένη με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», συμπλήρωσε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.