Βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  ζητανε συγκλιση της Επιτροπης Κοινωνικων Υποθεσεων

Για να φανούν οι λόγοι που «πάγωσε» η κατασκευή των τριών νοσοκομείων από το ΙΣΝ

Τους λόγους που «ναυάγησε» η σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή τριών νέων νοσοκομείων του ΕΣΥ (Κομοτηνή, Παίδων Θεσσαλονίκης και Σπάρτη), ζητούν να μάθουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, με επιστολή τους στον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων αιτούνται την σύγκλιση της Επιτροπής, προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς το θέμα.

Την επιστολή συνυπογράφουν η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, τα μέλη της Επιτροπής καθώς και οι τοπικοί βουλευτές (Θεσσαλονίκης, Ροδόπης και Λακωνίας).

Οι βουλευτές τονίζουν πως έχει περάσει πολύς καιρός από το «ναυάγιο» της σύμβασης του Δημοσίου με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και εντός αυτού του διαστήματος εκτός από το ίδιο το ΙΣΝ που με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε στην κοινή γνώμη και στους πολιτικούς αρχηγούς την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, «δεν υπήρξε καμία κυβερνητική πρωτοβουλία επίσημης ενημέρωσης της Βουλής και των πολιτών για τους λόγους που οδήγησαν στο αδιέξοδο και για τις ενδεδειγμένες ενέργειες από εδώ και πέρα».

Επειδή οι τοπικές κοινωνίες της Ροδόπης, της Θεσσαλονίκης και της Λακωνίας είναι σε μεγάλη αναστάτωση για την τύχη των νοσοκομείων και επειδή «η ολοκλήρωση της δωρεάς δεν είναι ιδιωτική υπόθεση αλλά σοβαρό πολιτικό θέμα», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητάνε σύγκλιση της Επιτροπής προκειμένου να δοθούν οι ανάλογες απαντήσεις και να υπάρξει ενημέρωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.