Θ.Περεντιδης: «Βιωνουμε μια συνολικη επιθεση∙ δεν θα σταματησουν, αν δεν τους σταματησουμε»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ με την «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-Ανταρσία στην ΑΜΘ» μιλά στον ΠτΘ

Όχι μόνο να συνεχίσει την παρουσία της στο περιφερειακό συμβούλιο φιλοδοξεί η «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-Ανταρσία στην ΑΜΘ», αλλά και να ενισχύσει τις δυνάμεις της, συμμετέχοντας στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές με ένα ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από 48 συμπολίτες μας.

Ο επικεφαλής της κ. Θοδωρής Περεντίδης μίλησε στο Ράδιο Παρατηρητής για τους στόχους και τα προτάγματα της περιφερειακής παράταξης,  τονίζοντας την ανάγκη ύπαρξης φωνών που θα αντιστρατεύονται τις πολιτικές υπέρ των λίγων και θα παρεμβαίνουν για τις ανάγκες των πολλών.

Η παρουσία του κ. Περεντίδη στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ ξεκίνησε από τις εκλογές του 2019. Με την ολοκλήρωση σε λίγους μήνες της παρούσας θητείας η συζήτηση μαζί του ξεκίνησε, ζητώντας το δικό του σχόλιο για τα όσα διημείφθησαν στο περιφερειακό συμβούλιο αυτά τα τέσσερα χρόνια.

«Ήταν μία δύσκολη πολιτική συγκυρία που είχε πρακτικές και στρατηγικές επιλογές. Στένεψαν τα όρια της κοινωνίας» επεσήμανε ο ίδιος για να εξηγήσει πως «οι αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει το περιφερειακό συμβούλιο διά μέσου της περιφερειακής αρχής, ήταν απλά διαχειριστικές».

«Θέλουμε να θέσουμε την περιφέρεια σε άλλο προσανατολισμό»

Όπως τόνισε ο κ. Περεντίδης «η επιθυμία ήταν να έχουμε ένα άνευρο περιφερειακό συμβούλιο που να μη συζητά να μείζονα πολιτικά θέματα, αλλά με έναν τρόπο λιγότερο ουσιαστικό και περισσότερο επικοινωνιακό να ψηφίζουμε απλά, τα τεχνικά προγράμματα, τους προϋπολογισμούς και τα προγράμματα δράσης». «Όλα τα παραπάνω έγιναν κατόπιν συγκεκριμένων επιλογών της περιφερειακής αρχής από το κυβερνητικό επίπεδο» σημείωσε ο ίδιος για να υπογραμμίσει: «Ήταν οι προϋπολογισμοί λιτότητας, χωρίς ιδιαίτερες κοινωνικές αναφορές ή το τεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει κυρίως συνεχιζόμενα έργα που τα «κουβαλάμε» από το 2019 και αυτό δείχνει μια έντονη στασιμότητα και αυτό μας προβληματίζει γιατί είναι έργα ουσιαστικών υποδομών, όπως αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα ή έργα ύδρευσης ή γέφυρες. Λίγες είναι οι νέες εντάξεις που σύμφωνα με τη δική μας κρίση μπορεί η Περιφερειακή αρχή να δείχνει την υπερηφάνεια της».

Ερωτηθείς για τα προτάγματα και τις διεκδικήσεις της «Αριστερής Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-Ανταρσία στην ΑΜΘ» ο κ. Περεντίδης έκανε λόγο για να έναν συνδυασμό μαχητικό, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε η φωνή που συνδέει την καθημερινότητα των πολιτών με τις πολιτικές επιλογές. Είμαστε η φωνή που βάζει ζητήματα, που άλλες παρατάξεις δεν τολμούν να θίξουν». Ο ίδιος επεσήμανε πως «θέλουμε να θέσουμε την περιφέρεια σε άλλο προσανατολισμό» για να εξηγήσει πως «εμείς υποστηρίζουμε ότι για να μπορέσει ο κόσμος να μείνει στην περιφέρειά μας θα πρέπει συντεταγμένα, να εφαρμοστούν εκείνες οι πολιτικές που θα ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες». Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Περεντίδη αυτή τη μέριμνα αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια μας δεν την έχει, και όχι μόνο αυτό «αλλά ό,τι έχει σταθεί όρθιο μέχρι στιγμής προσπαθεί να το απορρυθμίσει».

«Παράλληλα με τους συλλογικούς κοινωνικούς αγώνες να έχουμε και μια πολιτική φωνή στα συλλογικά πολιτικά όργανα»

Τοποθετηθείς για τα όσα έζησε η Περιφέρειά μας και η χώρα με τις φυσικές καταστροφές ο επικεφαλής της «Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Παρέμβασης-Ανταρσία στην ΑΜΘ» διέκρινε την καλλιέργεια, όχι αδικαιολόγητα, αισθημάτων οργής και αγανάκτησης στους πολίτες, ωστόσο διευκρίνισε πως «το κοινωνικό αίσθημα αγανάκτησης θέλουμε να γίνει και ένα αίσθημα πολιτικής εκπροσώπησης». Γι’ αυτό και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της παράταξης, «ώστε να έχουμε τη δύναμη να αναδεικνύουμε τα προβλήματα». Μάλιστα υπογράμμισε πως «βιώνουμε μια συνολική επίθεση στα δικαιώματά μας, τη δημοκρατία, τους δημόσιους χώρους. Σε όλα αυτά πρέπει να μπει ένα ανάχωμα. Παράλληλα με τους συλλογικούς κοινωνικούς αγώνες να έχουμε και μια πολιτική φωνή στα συλλογικά πολιτικά όργανα. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Πρέπει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Δεν γίνεται συνεχώς στην ανάθεση. Στα μικρά και μεγάλα, πρέπει αυτή η κοινωνική οργή να μετατραπεί σε πολιτική εκπροσώπηση. Εμείς μπορούμε να το υπηρετήσουμε αυτό, γιατί είμαστε κομμάτι του λαού της περιφέρειας».

Μιλώντας για το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ο κ. Περεντίδης γνωστοποίησε πως φιλοξενεί στις τάξεις του τη νεαρότερη υποψήφια σε όλη την Περιφέρεια, ενώ σε αυτό εκπροσωπούνται άνθρωποι από πολλούς κλάδους της επαγγελματικής ζωής, της κοινωνίας, του μόχθου.

«Θέλουν τα περιφερειακά συμβούλια να είναι οι υπηρέτες του κυβερνητικού αφηγήματος»

Τέλος στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς τους ψηφοφόρους, ο επικεφαλής της «Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Παρέμβασης-Ανταρσία στην ΑΜΘ» κάλεσε τον κόσμο, «όπως αγωνιζόμαστε και ζούμε, έτσι να πάμε να ψηφίσουμε». Τόνισε δε πως «ο περιφερειακός έλεγχος για εμάς είναι ζωτικής σημασίας, μέσα σε αυτή τη λαϊκή κατηφόρα που έχουν πάρει οι ζωές μας. Ο αντιδημοκρατικός νόμος που θεσπίστηκε για την αυτοδιοίκηση καταδεικνύει ότι θέλουν τα περιφερειακά συμβούλια να είναι οι υπηρέτες του κυβερνητικού αφηγήματος. Εμείς εκπροσωπούμε την αντίθετη πλευρά. Δεν είναι ότι ψηφίζεις κάτι και παίρνεις κάτι άλλο, όπως συνέβη το 2019 με την συγκυβέρνηση στη διοίκηση της Περιφέρειας. Ζητάμε από τον κόσμο να μας δώσει πάλι θέση στο περιφερειακό συμβούλιο ακριβώς για να αποτυπώσουμε τις ζωτικές λαϊκές ανάγκες. Και θα το κάνουμε με συνέπεια. Δεν θα εγκαταλείψουμε τη μάχη. Όπως δεν το κάναμε τώρα ή πριν έτσι δεν θα το κάνουμε και μετά». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.