Βελτιωση αγροτικης οδοποιιας στον Δημο Αρριανων

Υπογράφηκε η σύμβαση για δύο δρόμους

Υπεγράφη την Πέμπτη μεταξύ του δημάρχου Αρριανών και της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου οδοποιίας του Δήμου Αρριανών «Βελτίωση υφιστάμενων δρόμων πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Αρριανών» με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και προϋπολογισμό 1.157.995,20 ευρώ.

Η υλοποίηση του έργου κατέστη δυνατή μετά από προσπάθεια της διοίκησης για περισσότερα από τρία χρόνια, καθώς η μελέτη έλαβε έγκριση στις 14 Οκτωβρίου 2020, ακολούθησε η εξεύρεση των απαραίτητων πόρων χρηματοδότησης και τελικά η δημοπράτηση και συμβασιοποίηση του έργου.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η βελτίωση δυο αγροτικών δρόμων του Δήμου Αρριανών και συγκεκριμένα:

Ο πρώτος βρίσκεται δυτικά του οικισμού Αρριανών, με αρχή χάραξης το βορειοδυτικό άκρο του οικισμού και με κατεύθυνση προς δυσμάς για ένα συνολικό μήκος 2,5 χιλιόμετρα περίπου, όπου κατευθυνόμενο αρχικά νότια και στη συνέχεια ανατολικά, καταλήγει δυτικά του οικισμού των Αρριανών. Το συνολικό μήκος της οδού είναι 4,8 χιλιόμετρα και το πλάτος του οδοστρώματος είναι 5,00 μέτρα.

Ο δεύτερος δρόμος συνδέει τους οικισμούς Πάσσου και Δοκού. Το συνολικό του μήκος είναι 2,9 χιλιόμετρα και το πλάτος του οδοστρώματος είναι 5,00 μέτρα.

Ο δήμαρχος κ. Ριτβάν Αμέτ επέμεινε στη σημασία του έργου για την περιοχή με στόχευση στην υποστήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, οι οποίοι θα είναι και οι τελικοί χρήστες του έργου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.