«Βαζει πλατες» τελικα η αυτοδιοικηση

Βρέθηκε κοινή συνισταμένη κατά την συνάντηση περιφερειαρχών και δημάρχων με τον πρωθυπουργό για την ΠΝΠ

Για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης σχετικά με την υποχρεωτική μετακίνηση των ταμειακών διαθέσιμων των ΟΤΑ με ΠΝΠ, στην έκτακτη συνάντηση που είχαν σήμερα οι Περιφερειάρχες της χώρας με τον πρωθυπουργό, ενημέρωσε πριν από λίγο μέσω σχετικής ανάρτησής του, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ.Γιώργος Παυλίδης.
 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Βρέθηκε κοινή συνισταμένη, ώστε και η χώρα να βοηθηθεί και η διοικητική- οικονομική αυτοτέλεια των Περιφερειών να διαφυλαχθεί».
 
Λίγο νωρίτερα εξερχόμενος του πρωθυπουργικού γραφείου, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Αγοραστός δήλωσε πως οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες έλαβαν τη ρητή διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι η μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων θα είναι για σύντομο και ορισμένο χρονικό διάστημα, ώστε να βοηθηθεί η χώρα στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Επίσης συμφωνήθηκε η τακτική συνάντηση πρωθυπουργού και ΕΝΠΕ  σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων η συνάντηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες και σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, πρόεδρο της ΚΕΔΕ ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη να μη δεσμεύονται μαζί με τα υπόλοιπα ποσά.

Ερωτηθείς αν έχει μια πρώτη εικόνα και αν μετά τη σημερινή συνάντηση είναι πιο κοντά στο να επιτρέψουν οι δήμαρχοι να μεταφερθούν αυτά τα χρήματα, ακολουθώντας τα όσα προβλέπει η ΠΝΠ ο κ. Πατούλης είπε «Κατ' αρχήν θεωρώ ότι ανοίγουμε ένα καλό δίαυλο επικοινωνίας για το καλό της αυτοδιοίκησης και της χώρας. Από εκεί και πέρα, είναι σίγουρο ότι πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις του αυτοδιοικητικού συμβουλίου και εμείς θεωρούμε ότι η σημερινή συνάντηση έχει θετικό πρόσημο και ότι η πορεία μας θα είναι εκείνη που πρέπει να είναι για το καλό της χώρας και της αυτοδιοίκησης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.