Βαγγελης Αποστολου: «Ημουν ανοιχτος στον διαλογο»

Αποκλεισμένος εδώ και μισή ώρα εντός του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας

Ανοιχτός στον διάλογο με τους συγκεντρωθέντες αγρότες, εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και λοιπών εκπροσώπων φορέων στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, ενώ σε σχέση με το φορολογικό νομοσχέδιο υπογράμμισε πως σε σχέση με τα όσα είχαν νομοθετήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις το εν λόγω νομοσχέδιο φέρει λιγότερες επιβαρύνσεις.

Ο κ. Αποστόλου αναγνώρισε πως το υπό διαμόρφωση ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι πολύ δύσκολο, ωστόσο κινείται στο πλαίσιο μίας γενικότερης δύσκολης διαπραγμάτευσης, τονίζοντας ότι το Υπουργείο θα προσπαθήσει να υιοθετήσει τις θέσεις των αγροτών.

O υπουργός Αγροτικής Aνάπτυξης παραμένει αποκλεισμένος εντός του κτιρίου εδώ και μισή ώρα, ενώ κατά την έξοδό τους αυγά δέχτηκαν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα το πρωί επεισόδια σημειώθηκαν στην Κομοτηνή έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, όταν αγρότες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο σημείο επιχείρησαν να μπουν μέσα στο κτίριο προκειμένου να συναντήσουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Αφορμή να «ανάψουν τα αίματα» στάθηκε η άρνηση του υπουργού να συνομιλήσει με όλους τους συγκεντρωμένους.

Οι αγρότες ζήτησαν αρχικά να μπουν στο κτίριο για να συνομιλήσουν με τον υπουργό και ο αστυνομικός διευθυντής τους εξήγησε ότι θα εισέλθει μόνο αντιπροσωπεία τους, γεγονός που εξαγρίωσε τους συγκεντρωμένους. Οι αγρότες ζήτησαν από τον υπουργό να βγει έξω από το κτίριο και να τους μιλήσει. Όταν εκείνος δεν πήγε, οι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου. Απωθήθηκαν από μικρή δύναμη της Αστυνομίας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην είσοδο. 

Οι αγρότες απάντησαν με χρήση καπνογόνων και κροτίδων, με αποτέλεσμα να κληθούν διμοιρίες των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών, ενώ σημειώθηκαν και συμπλοκές μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ. Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν επίσης αβγά και καφέδες.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων ένας εκ των συγκεντρωθέντων αγροτών τραυματίστηκε σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος από οβίδα κρότου λάμψης, η οποία του προκάλεσε ελαφρά εγκαύματα. Ο ίδιος μετέβη στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Κομοτηνής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στις κινητοποιήσεις.

Αυτή την ώρα αναμένεται η αναχώρηση του Υπουργού για την Ξάνθη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.