Β.Λουρμπας: «Προτασεις υπαρχουν πολλες· το δικο μας στοιχημα ειναι η υλοποιηση τους»

Το νέο νοσοκομείο και η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας για την κατασκευή του από την ΠΑΜ-Θ αλλά και η μετέπειτα αξιοποίηση του Σισμανογλείου για την μετεγκατάσταση υπηρεσιών όπως η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ στις προτεραιότητες του νέου Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της ΠΑΜ-Θ

Την υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών για την διευκόλυνση της έναρξης κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής Σταύρος Νιάρχος θέτει ως προτεραιότητα της υφιστάμενης διοίκησης της ΠΑΜ-Θ στον τομέα της υγείας ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης κ.Βασίλης Λούρμπας.

Στην πρώτη του συνέντευξη στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» μετά την ορκωμοσία του αλλά και τον ορισμό του στην θέση του Αντιπεριφερειάρχη ο κ.Λούρμπας έθεσε σε προτεραιότητα το νέο νοσοκομείο και την υλοποίηση κάθε απαραίτητης ενέργειας από πλευράς της Περιφέρειας ώστε τα χρονοδιαγράμματα του έργου να τηρηθούν κατά γράμμα, τονίζοντας ότι ήδη τους αμέσους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ο χώρος της υγείας δεν είναι άγνωστος για τον ίδιο, το ακριβώς αντίθετο λόγω και της επαγγελματικής του ενασχόλησης αλλά και της θέσης του ως Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης εξήγησε, τονίζοντας ωστόσο πως η θέση του Αντιπεριφερειάρχη «γεννά» νέες εμπειρίες αλλά και ευθύνες για τον ίδιο.

Συνέχεια της ενίσχυσης του Σισμανογλείου και για την μεταγενέστερη αξιοποίησή του

Ερωτηθείς για τον σχεδιασμό του αναφορικά με το τελευταίο έτος της υφιστάμενης θητείας της Περιφερειακής αρχής, εξήγησε πως θα συνεχιστεί πλήρως το έργο του προκατόχου του, ο  οποίος «κρατά» την πρωτοβουλία των δράσεων και των σχεδίων σε σχέση με την ψυχική υγεία. Ο προσωπικός του σχεδιασμός αφορά στον υπόλοιπο τομέα αρχής γενομένης από το νέο νοσοκομείο χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως ως περιφερειακή αρχή θα παραμελήσουν το υφιστάμενο νοσοκομείο της Κομοτηνής.

«Δεν θα πρέπει να κάνουμε το λάθος που έγινε σε άλλους νομούς, να το εγκαταλείψουμε και να γίνει ερείπιο» υπογράμμισε ο ίδιος χαρακτηριστικά τονίζοντας πως θα συνεχιστεί η στήριξη και προς την υφιστάμενη νοσοκομειακή δομή της πόλης, ούτως ώστε αυτή, μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου νοσοκομείου, να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για την στέγαση άλλων υπηρεσιών. «Είναι κρίμα να πληρώνουμε ένα κάρο χρήματα για ενοίκια την ώρα που μπορεί αυτή η υποδομή να χρησιμοποιηθεί για την στέγαση υπηρεσιών που αυτή τη στιγμή ασφυκτιούν στους χώρους που βρίσκονται» πρόσθεσε, ξεχωρίζοντας μάλιστα την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κομοτηνής αλλά και το ΕΚΑΒ ως κατάλληλες προς μετεγκατάσταση στην υφιστάμενη υποδομή του Σισμανογλείου Νοσοκομείου υπηρεσίες τα επόμενα χρόνια.

Στόχος η υλοποίηση κάθε πρότασης

Η μέγιστη δυνατή απορροφητικότητα κονδυλίων συνολικά για τον τομέα της υγείας, τόσο σε ό,τι αφορά τις υποδομές και τον εξοπλισμό όσο και την ενίσχυση με στελεχιακό δυναμικό αποτελεί επίσης βασικό στόχο όπως εξήγησε ο ίδιος, πολύ δε περισσότερο ενώπιον ενός δύσκολου χειμώνα που όπως φαίνεται οι ιώσεις θα πρωταγωνιστήσουν.

Οι προτάσεις υπάρχουν και είναι έτοιμες τόνισε ο ίδιος κλείνοντας, για να υπογραμμίσει πως το στοίχημα που θέτει είναι αυτό της υλοποίησης τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.