Τσιπρας: «Μια προοδευτικη κυβερνηση με κορμο τον ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρωσει την ιδιωτικοποιηση του νερου»

Δριμεία κριτική στον Μητσοτάκη

Τη δέσμευσή του ότι «μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τη Ρυθμιστική Αρχή που ψηφίστηκε στη Βουλή και κυρίως θα ακυρώσει κάθε πρόθεση, κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού που λέγεται νερό» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε χθες με Πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό, στο γραφείο του στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό αναφέροντας ότι «η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη σε όλα είναι στρατηγική της συγκάλυψης και της υποκρισίας έναντι της αλήθειας και της δικαιοσύνης που αποτελεί σήμερα απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ωστόσο παλαιότερα με δηλώσεις του στην κάμερα ο κ. Μητσοτάκης «είχε μιλήσει καθαρά, είχε πει ότι πρόθεσή του, στόχος του, είναι η ιδιωτικοποίηση και του νερού και πρώτο βήμα για την υλοποίηση αυτού του στόχου είναι η σύσταση Ρυθμιστικής Αρχής». «Με υποκρισία όμως», σχολίασε, «μας έλεγαν ότι η σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής είναι μια υποχρέωση από το Ταμείο Ανάκαμψης, υποχρέωση όμως που ο ίδιος έθεσε στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.