Τροπολογια του ΣΥΡΙΖΑ για οικονομικες ενισχυσεις απο το ΙΚΥ φοιτητων σε οικονομικη δυσχερεια

Με πρωτοβουλία του Αϊχάν Καρά Γιουσούφ - «Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση κάνει πράξη τη στήριξη προς τους αδύναμους, που αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ»

Υπερψηφίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ μαζί με επτά ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η τροπολογία δίνει το δικαίωμα σε προπτυχιακούς φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες να λαμβάνουν ενισχύσεις από το Ι.Κ.Υ. για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών αλλά και αναγκών διαβίωσης με στόχο την απρόσκοπτη και έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους.
 
Σε σχετικές του δηλώσεις για την αναγκαιότητα της τροπολογίας ο κ. Καρά Γιουσούφ επισήμανε πως «καθώς για αρκετούς φοιτητές οι δημοσιονομικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας καθιστούν προϋπόθεση για τη φοίτησή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ την οικονομική τους αρωγή, η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση κάνει πράξη τη στήριξη προς τους αδύναμους, που αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ». 

Αναλυτικά η τροπολογία, έτσι όπως ψηφίστηκε στη Βουλή, έχει ως εξής: 

«Στους προπτυχιακούς φοιτητές μπορούν να παρέχονται από το Ι.Κ.Υ. οικονομικές ενισχύσεις για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών και αναγκών διαβίωσης με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους. Η εξειδίκευση των προϋποθέσεων χορήγησής τους, ο αριθμός των δικαιούχων και το ποσό της ενίσχυσης κάθε φορά, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με την εφαρμογή της παρούσης, καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.