Τροπολογια για την επισπευση των συμψηφισμων του 12%

Ε. Στυλιανίδης: «Θα παρακολουθούμε επίμονα και συστηματικά το θέμα, ώσπου να υλοποιηθεί προς όφελος της περιοχής»

«Επιτέλους επισπεύδεται μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε στη βουλή προς ψήφιση η διαδικασία συμψηφισμού των οφειλών του Κράτους προς τις επιχειρήσεις της Αν. Μακεδονίας και Θράκης για την επιδότηση εργασίας τους 12% που εκκρεμεί από το 2011 και η επίλυση του προωθήθηκε πρόσφατα μετά από κινητοποίηση των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στυλιανίδη και Δημήτρη Καιρίδη» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ροδόπης.

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Στυλιανίδης εξηγεί πως μίλησε με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα υποδεικνύοντας αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο νομικό κείμενο, ώστε να απλουστευτεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία συμψηφισμών, διότι η τεχνική καθυστέρηση έγινε αιτία να εμφανιστούν στην αγορά περίεργα φαινόμενα κερδοσκοπίας.

Ο Δημήτρης Καιρίδης μίλησε αντίστοιχα με τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη ενώ σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση καταλυτική υπήρξε η παρέμβαση της προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία πίεσε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς και φορείς να επιταχύνουν την υλοποίηση του μέτρου.

Σε σχετική δήλωση του ο Βουλευτής Ροδόπης ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Επιτροπής Ντόρα Μπακογιάννη και τους Υπουργούς Χρήστο Σταϊκούρα και Κωστή Χατζηδάκη για τη θετική ανταπόκριση και τόνισε : « Θα παρακολουθούμε επίμονα και συστηματικά το θέμα, ώσπου να υλοποιηθεί προς όφελος της περιοχής, των εργαζομενων και των επιχειρήσεων και δεν θα επιτρέψουμε κάποιους τυχοδιώκτες από την αγορά να επιδιώξουν ξανά αθέμιτη κερδοσκοπία σε βάρος των επιχειρήσεων της Θράκης»

Τι αναφέρει η τροπολογία

Μεταξύ άλλων η τροπολογία που κατατέθηκε για το θέμα προβλέπει πως «οι δικαιούχοι των αναγνωρισμένων ανεξόφλητων απαιτήσεων, απαλλάσσονται από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, για όσο διάστημα το ύψος των αναγνωρισμένων απαιτήσεών τους σε βάρος του Ο.Α.Ε.Δ. είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το άθροισμα των βεβαιωμένων οφειλών τους στη φορολογική διοίκηση και τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Σε κάθε περίπτωση, διενεργείται συμψηφισμός, κατ΄ άρθρο 83 Κ.Ε.Δ.Ε., σε περίπτωση είσπραξης χρηματικών απαιτήσεων από φορείς της κεντρικής διοίκησης».

Ακόμα στην τροπολογία επισημαίνεται πως  «από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης αναγνώρισης των απαιτήσεών τους έναντι του Ο.Α.Ε.Δ., σε βάρος των δικαιούχων της περ. α) της παρούσας, δεν εφαρμόζεται το άρθρο 25 του ν. 1882/1990 (Α΄43), περί μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, καθώς και ο Κ.Ε.Δ.Ε., περί λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης δημοσίων εσόδων, εφόσον, μετά την απόσβεση των απαιτήσεών τους, το ανεξόφλητο ποσό οφειλής υπολείπεται του αξιόποινου ορίου της παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 1882/1990 ή αποσβέννυται το σύνολο των ληξιπρόθεσμων βεβαιωμένων οφειλών του δικαιούχου στη Φορολογική Διοίκηση, αντίστοιχα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.