Τροφειο «εξομαλυνσης» στη ΔΕΥΑ Κομοτηνης

Θα δοθεί στους υπαλλήλους της εταιρείας, γιατί έρχονται παρακρατήσεις μετά τη δικαστική διαμάχη των προηγούμενων ετών

Τροφείο ύψους 6 ευρώ ημερησίως, που ανέρχεται σε 132 ευρώ το μήνα, προβλέπεται στη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ενέκρινε πρόσφατα το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, με το θέμα να φτάνει και στο Δημοτικό Συμβούλιο από την παράταξη του Σπάρτακου.

Η χορήγηση του τροφείου, σύμφωνα με τον επικεφαλής κ. Κώστα Καραΐσκο, έγινε  «για λόγους κοινωνικής πρόνοιας, εξομάλυνσης της εργασιακής θέσης, βελτίωσης των όρων και των συνθηκών εργασίας και αύξησης της παραγωγικότητάς», και χορηγείται σε όλους τους υπαλλήλους ανεξάρτητα από το εισόδημά τους.

Για αυτό και ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ να ενημερώσει το σώμα για τους λόγους που γίνεται αυτή η χορήγηση, και αν γίνεται για να «απαλύνει» τον θέμα της δικαστικής απόφασης επιστροφής των παρακρατηθέντων. Αναρωτήθηκε επίσης αν μπορούν να το διεκδικήσουν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι του Δήμου.

Στην ευχέρεια του ΔΣ να το δώσει, τόνισε ο Στ. Τσακιρίδης

Πρόκειται για παροχή που ζήτησαν οι εργαζόμενοι, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Στράτος Τσακιρίδης, που τόνισε πως πρόκειται για παροχή σε είδος, και τα δεδομένα δείχνουν πως η επιχείρηση μπορεί να ανταπεξέρθει.

Όπως ανέφερε, η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων, θα γίνεται με παρακρατήσεις, για αυτό και αποφάσισαν να βοηθήσουν λίγο την κατάσταση. «Οι άνθρωποι το ζήτησαν, το διεκδίκησαν, είναι μια νόμιμη διαδικασία και είναι στην ευχέρεια του ΔΣ να το δώσουμε και αποφασίσαμε να το κάνουμε γιατί καταλαβαίνουμε ότι θα έρθουν αυτή τη στιγμή σε δύσκολη θέση» ανέφερε.

Σημείωσε πάντως πως παρόλο που οι αυξήσεις στο ρεύμα και το πετρέλαιο είναι σημαντικές, δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε αύξηση στην τιμολογιακή τους πολιτική, που παραμένει σταθερή από το 2008.

Αυτή τη στιγμή βέβαια οι όποιες εκπτώσεις υπάρχουν είναι για τρίτεκνους και πολύτεκνους, με τον κ. Τσακιρίδη να σημειώνει πως λαμβάνουν αποφάσεις μειωμένων τιμολογίων για συγκεκριμένους συμπολίτες μας μετά από εισήγηση της κοινωνικής υπηρεσίας, αλλά προς το παρόν δεν μπορούν να επεκτείνουν τις εκπτώσεις σε άλλες κατηγορίες πολιτών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως πριν την ολοκλήρωση της συζήτησής του θέματος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου σημείωσε πως θα πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητα της συγκεκριμένης διάταξης, για να διασφαλιστούν τόσο το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, όσο και οι εργαζόμενοι, ώστε να μην χρειαστεί αργότερα να επιστρέψουν τα χρήματα.

Ανέφερε δε πως η εφαρμογή του, μπορεί να υποχρεώσει στη συνέχεια την επέκτασή του σε όλους τους Δημοτικούς υπαλλήλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.